Banner

2013.08.31. Nidoje filmo „Valgomas miestas“ premjera

 

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre rugpjūčio 31 d. 15 valandą Lietuvos jaunimo centro savanorių įgyvendinama iniciatyva "Žalieji Ekranai" kviečia visus Nidos gyventojus ir poilsiautojus apsilankyti nemokamoje filmo „Valgomas miestas“ (angl. „Edible City“) peržiūroje.

„Valgomas miestas“ – tai įdomi ir šmaikšti kelionė, kurios metu žiūrovai ima suvokti, jog norint keisti savo gyvenimą, nereikia didelių pastangų. Kokybiškas maistas tiek JAV, kur vyksta filmo veiksmas, tiek Lietuvoje yra svarbi tema. Jei jo negalime įsigyti – tuomet viską užsiauginkime patys. Būtent taip nusprendžia filmo herojai“, - įkvepiantį filmo siužetą apibūdina vienas iš peržiūros organizatorių Valerijus Olechnovič.

Filmas siūlo iš arčiau pažvelgti į išskirtinį paprastų žmonių žygį – mestą iššūkį neveiksniai pasaulio maisto gamybos sistemai. „Valgomas miestas“ atskleidžia šių žmonių gyvenimus keičiančius faktus - nuo švietimo apie mityba iki vietinio aktyvizmo ir vietinės ekonomikos kūrimo, ieškant paprastų atsakymų į pasaulines problemas.

„Įkvepiantis, aktualus ir šiek tiek egzotiškas – taip dokumentinį filmą apibūdina kitų šalių kritikai. O mano nuomone šis filmas yra puikus pavyzdys kaip kiekvienas iš mūsų galime pradėti revoliuciją, kuri nuvilnys per visą šalį“, - sako projekto narė Sonata Juciutė.

„Valgomas miestas“ filmo peržiūra - puiki proga paskutinę vasaros dienos popietę paskirti sveikai gyvensenai, ekologijai.

Filmo seansas yra nemokamas, renginio trukmė - 90 min. Filmas titruotas lietuvių kalba.

Šis renginys yra „Veiklus jaunimas“ programos remiamos jaunimo iniciatyvos „Žalieji ekranai“ dalis. Skelbime esanti informacija atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomi atsakingais už bet kokį medžiagoje pateikiamos informacijos naudojimą.

 

 

Filmo pristatymą galima rasti čia

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682