Banner

2013.09.10. Žaidimas jaunimą nukreips jiems tinkamos profesijos kryptimi

Ką veikti baigus mokyklą, kur studijuoti, kokią profesiją rinktis – šiuos klausimus pradeda sau kelti ne vienas vyresniųjų klasių moksleivis. Siekiant, kad atsakymas nebūtų nulemtas dominuojančių madų Lietuvos jaunimo centras Alantos bei ir Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijose šią savaitę rengia karjeros muges. Jų metu jaunimas žais visiškai neseniai sukurtą žaidimą „Profesijų labirintai“, susitiks su skirtingų profesijų atstovais.

„Žaidimas yra labai paprastas. Moksleiviai, atsižvelgdami į užduoto klausimo atsakymą, figūrų pagalba judės žaidimo lenta. Žaidimo pabaigoje gimnazistai gaus korteles, kurios atskleis kokios profesijų grupės kiekvienam jų yra arčiausiai širdies. Būtent to ir siekiame, kad visi įsiklausytų į savo poreikius ir norus, o ne vadovautųsi draugų ar kitų žmonių patarimais. Paskutiniųjų klasių moksleiviai patys gali nuspręsti kuria kryptimi pasukti“, - projekto koordinatorė Sigutė Dautartaitė.

Karjeros dienose gimnazistams bus suteikta galimybė pabendrauti su skirtingų profesijų atstovais: žurnaliste, finansininku, socialine darbuotoja, teisininke, kultūros vadybininku, policininku, klientų aptarnavimo, informacinių technologijų specialistais, įmonės vadovu. Jie atsakys į klausimus, pasidalins savo darbine patirtimi.

„Daugelis mūsų įsivaizduojame ką veikia vienos ar kitos profesijos atstovas. Tačiau ar tai atitinka realybę? Tik susipažinus su skirtingų profesijų atstovais galime iš tiesų sužinoti kokia jų darbo kasdienybė, kokias užduotis jie atlieka, ką veikia. Galbūt tai atvers akis daugeliui jaunuolių ir padės apsispręsti ar nori dirbti panašioje srityje“, - sako Lietuvos jaunimo centro vadovas Martynas Norbutas.

Minėtos karjeros dienos vyks: rugsėjo 10 d. nuo 12 val. Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijoje, rugsėjo 11 d. nuo 8.45 val. Alantos gimnazijoje. Šis projektas finansuojamas iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Šis pranešimas atspindi projekto vykdytojų, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį. Europos Komisija neatsako už šios medžiagos turinį bei už galimą informacijos panaudojimą.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682