Banner

2013.09.18. Modžiūnuose tetras sutelkė bendruomenę

Liepos pabaigoje Lietuvos jaunimo centras organizavo mokymus Modžiūnų kaime. Tikriausiai ne visi žino kur ta vietovė yra, tačiau vieną kartą apsilankęs ten tikrai norėsi sugrįžti. Šį jausmą tik sustiprina gyva ir žingeidi bendruomenė. Būtent jie ir kaimelio svečiai vasarą mokėsi teatro paslapčių.

Nepilną savaitę projekto dalyviai, padedami vadovų, plušo iš peties - ne tik mokėsi, bet ir siekė akivaizdaus rezultato - pastatyti spektaklį. Į pagalbą bendruomenei skubėjo Claire Fabre ir Claudine Figuet, svečiai iš Prancūzijos, turintys didelę patirtį teatro mokymų srityje. Šioms profesionalėms talkino vokalistė Skaidra Jančaitė, pedagogės Nijolė Kezienė, Neringa Čiukšienė, ir gausi padėjėjų komanda.

Bendruomenės nariai dirbo ir kluone ir lauke, pavėsinėse - stengtasi išnaudoti kiekvieną akimirką lavinant balsą, judesius, mokantis taisyklingai kvėpuoti, raiškiai skaityti tekstus, rašyti ir koreguoti scenarijų, jausti scenoje esančius partnerius, mokantis dirbti drauge. Ne mažiau svarbu buvo išmokti įsijausti į savo personažą, susitapatinti su juo ir pasiekti, kad žiūrovui nei akimirką nekiltų mintis, jog čia vaidyba. Viskas turėjo būti tikra...

Spektakliui pasirinktas lietuvių kilmės rašytojos Carmen Bernos de Gasztold kūrinys „Maldos iš Nojaus arkos“. Mokymų įgyvendinimu rūpinosi Giedrė Gajauskaitė, Nijolė Kezienė, Leonidas Nesterovas.

Projektą įgyvendino - Modžiūnų kaimo bendruomenės visuomeninė organizacija „Varpas“. Projektas finansuotas iš šių programų: Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai: Europa investuoja į kaimo vietoves, LEADER, Lietuvos LEADER, Švenčionių PARTNERYSTĖ.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682