Banner

Vilniuje Žalieji ekranai pristato žaliąjį filmą - „Valgomas miestas“

Lietuvos jaunimo centro savanorių įgyvendinama iniciatyva „Žalieji Ekranai“ kviečia spalio 31 d. 18 val. Blindžių g. 17, Vilniuje visus neabejingus aplinkosaugai, sveikai gyvensenai ir ekologijai apsilankyti nemokamoje filmo „Valgomas miestas“ (angl. „Edible City“) peržiūroje.

„Tai jau penktoji peržiūra žaliųjų, lietuviškai subtitruotų filmų. Jos metu susirinkusieji galės iš arčiau pažvelgti į išskirtinį paprastų žmonių žygį – mestą iššūkį neveiksniai pasaulio maisto gamybos sistemai. „Valgomas miestas“ atskleidžia šių žmonių gyvenimus keičiančius faktus - nuo švietimo apie mityba iki vietinio aktyvizmo ir vietinės ekonomikos kūrimo, ieškant paprastų atsakymų į pasaulines problemas“, - sako vienas iš projekto įgyvendintojų Paulius Ilekys.

„Valgomas miestas“ – tai įdomi ir šmaikšti kelionė, kurios metu žiūrovai pradeda suvokti, jog norint keisti savo gyvenimą, nereikia didelių pastangų. Kokybiškas maistas tiek JAV, kur vyksta filmo veiksmas, tiek Lietuvoje išlieka labai svarbia tema. Jei jo negalime įsigyti – tuomet viską užsiauginkime patys. Būtent taip ir nusprendžia šio filmo herojai.

„Šis filmas yra antrasis, kurį mūsų komanda subtitravo. Gegužę vilniečiai jau turėjo galimybę pamatyti savanorių subtitruotą filmą - „2 + 2“ (angl. Do the Math). Labai tikiuosi, kad ir ši peržiūra sukels tiek daug diskusijų ir atgarsių kaip ir prieš tai buvusios. Kino kalba yra unikali, paveiki, keičianti mąstymą, todėl žaliųjų filmų subtitravimas lietuviškai leidžia didesnei žmonių daliai juos pamatyti ir suprasti“, - sako Sonata Juciutė.

Nepaisant to, kad „Veiklus jaunimas“ programos remiamos jaunimo iniciatyva „Žalieji ekranai“ jau baigiama įgyvendinti, Lietuvos jaunimo centras ir toliau ketina subtitruoti aplinkosaugines temas pristatančius filmus bei rengti jų pristatymus įvairiose Lietuvos vietose.

Šis renginys yra „Veiklus jaunimas“ programos remiamos jaunimo iniciatyvos „Žalieji ekranai“ dalis. Skelbime esanti informacija atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomi atsakingais už bet kokį medžiagoje pateikiamos informacijos naudojimą.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682