Banner

2013.11.06 Socialinių tinklų galia – mokymuose Turkijoje

Spalio 21 – 28 dienomis Turkijoje, Stambulo apskrityje susirinko 35 dirbantys su jaunimu žmonės iš įvairių Europos vietų. Juos sudomino aktualūs klausimai, kylantys dirbant su socialinėmis medijomis. Pagrindinis „Veiklus jaunimas“ programos remiamų mokymų tikslas buvo skatinti kūrybiškumą, vaizduotę, aktyvumą tiriant ir naudojant skirtingas žiniasklaidos priemones (televiziją, radiją, internetą).

Užsiėmimų metu, naudojant skirtingus mokymų metodus, buvo siekiama išanalizuoti temas susijusias su socialiniu teisingumu, socialinėmis teisėmis ir kovoti už lygybę jaunimo tarpe.

„Mokymų pradžioje, visiems įsikūrus nedideliame Silivri kaimelyje, siekėme kuo geriau pažinti grupės narius. Jų buvo iš Turkijos, Rumunijos, Slovakijos, Portugalijos, Graikijos, Italijos, Lenkijos ir žinoma, Lietuvos. Tokia kultūrų įvairovė sudarė galimybę analizuoti opias socialines problemas skirtingais aspektais. Išsiaiškinę socialinio teisingumo apibrėžimus, savo nuomonę galėjome išreikšti debatuose. Diskusijoje apie moralines normas, galėjome pajausti, kokios skirtingos kiekvieno žmogaus vertybių skalės bei kokie individo poreikiai iššaukia jas“, - sako projekte dalyvavęs Albinas Kirkilas.

Po intensyvios dienos, vakare projekto dalyviai galėjo atsipalaiduoti dalybų naktyje, kurios metu grupės iš kiekvienos šalies pristatė nacionalinius patiekalus, kultūros objektus bei atstovaujamas organizacijas.

„Viduryje savaitės perėjome prie praktinių užduočių – kūrybinių dirbtuvių. Jų metu kūrėme personažų apibūdinimus, kurie vėliau buvo naudojami kaip socialinių tinklų veikėjai. Dalinomės pavyzdžiais kaip perteikti smurto neskatinančią žinutę“, - teigia Žiedūnė Pažėraitė.

Projekto metu pasiekti sveikintini rezultatai: sukurti 3 video, kuriuose analizuojami diskriminacijos klausimai ir siunčiama antidiskriminacijos žinutė. Teisingumo klausimų tyrimai atskleisti sukurtuose trijuose radijo reportažuose. Tęstinę vertę įgijo du fiktyvių personažų profiliai facebook socialiniame tinkle, kurių vienas turi optimistinį, kitas – pesimistinį požiūrį į įvairius pasaulyje vykstančius įvykius. Juos galima rasti čia: https://www.facebook.com/nelsonleonardo.invictus?fref=ts; https://www.facebook.com/evalilith.corleone?fref=ts, ir Twitter tinkle - (@nelsoninvictus ir @evacorleone.

Taip pat buvo sukurtas puslapis Facebook skatinantis socialinę lygybę ir aktyvumą antidiskriminacijos klausimais https://www.facebook.com/pages/Think-Wise-Think-Twice/343587335784606?fref=ts .

Projektas nesibaigė iki šiol. Juo siekiama pritraukti kuo daugiau žmonių, skatinti domėtis socialinėmis problemomis ir veikti, taip plečiant socialinį teisingumą žiniasklaidoje.

Kodėl ir tau verta dalyvauti panašiuose projektuose gali išgirti gyvai čia.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682