Banner

„Youth stressed out - check this out!” (2013)

ES programos Veiklus jaunimas remiama tarptautinė jaunimo iniciatyva

Lietuvos jaunimo centras kartu su Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw įgyvendina tarptautinę jaunimo iniciatyvą „Youth stressed out - check this out!“. Iniciatyvos tikslas – padėti jaunimui pastebėti stresą, suvokti jo kilmės priežastis, išmokti ir kitus išmokyti jį įveikti.

Projekto metu bus organizuojamas fotografijų konkursas streso tema. Jis bus vykdomas dviejose šalyse atskirai, tačiau vasario mėnesį projekto partnerės susitiks Vilniuje ir išrinks konkurso nugalėtojus. Taip pat projektas suteiks galimybę jo įgyvendintojams tobulėti – bus rengiami mokymai Lenkijoje, jaunimas kurs streso įveikimo mokymų programą moksleiviams, vėliau jiems ves seminarus. Projekto rezultatai bus apibendrinti susitikime Vilniuje.

Projektą įgyvendina aktyvus jaunimas:

Modesta Šopaitė – mergina, iš mažo miestelio atvykusi į miestą siekti mokslų aukštumų. Ji pasirinko finansų ir draudimo matematikos studijas, ir šiais metais ketina jas sėkmingai baigti.

„Dalyvauti projekte „Youth stress out – check this out“ nusprendžiau, nes sudomino tema. Nors nestudijuosu nieko artimo šiai temai, bet tikiu, kad galiu šiame projekte būti naudinga. Stresą patiriame beveik kiekvienoje situacijoje: mokykloje, darbe, parduotuvėje.... Noriu išmokti, į stresą žiūrėti kaip į draugą, o ne priešą. O vėliau parodyti ir kitiems kaip tai padaryti“, – tvirtina Modesta.

Uršulė Bartošsevičiūtė – pirmakursė arabistė. Nuo pat mažumės ją traukė menai, teatras, muzika.

„Visada stengiuosi dalyvauti projektuose, kuriuose per meną sprendžiamos įvairios kasdieninės problemos. Ar tai būtų streso įveika, ar globalinis atšilimas, teatras padeda save išreikšti ir platesnes žmonių grupes supažindinti su problema. Be viso šito menas atitolina nuo rutinos ir kasdienybės, kuri kelia stresą. Šiame projekte dalyvauju, nes man rūpi streso įveika pasitelkiant meną jaunų žmonių tarpe!“, – teigia Uršulė.

Ieva Vasionytė – psichologija jai yra viskas: įkvėpimas, darbas, draugas ir ateitis. Šiuo metu Ieva siekia Sveikatos psichologijos magistro laipsnio Vilniaus Universitete. Ji yra „Lietuvos psichologijos studentų asociacijos“ Mokymų komandos koordinatorė ir lektorė.

„Streso įveika – viena iš pagrindinių mano domėjimosi sričių, nes gebėjimas suvaldyti stresą užkerta kelią rimtesnėms ligoms bei leidžia judėti pirmyn. Šis projektas man - galimybė patobulėti kaip lektorei, susipažinti kaip stresą išgyvena ir su juo kovoja moksleiviai bei galimybė suteikti jiems žinių ir įgūdžių apie streso valdymą, ko pačiai paskutiniais mokyklos metais labai trūko!“, – įsitikinusi Ieva.

Nerijus Lisauskas, studijuoja psichologiją Vilniaus universitete. Jis taip pat yra Lietuvos psichologijos studentų asociacijos mokymų komandos koordinatorius.

„Gyvenime siekiu nuolatos kaupti žinias naujose srityse bei semtis mokymų vedimo patirties, tobulinantis kursuose tiek Lietuvoje tiek užsienio šalyse. Kadangi kiekvienas iš mūsų vienaip ar kitaip patiria stresą, tad viena iš dominančių sričių yra streso įveika. Žinių gilinimas šioje srityje, be jokios abejonės, yra ir bus reikalingas bei naudingas daugelyje gyvenimiškų situacijų“, – sako Nerijus.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682