Banner

2014.10.27 Ispanija laukia lietuvių

Lapkričio pabaigoje keturi lietuvaičiai dalyvaus Erazmus+ jaunimo mainų projekte "Kultūrinių barjerų pabaiga", kurio metu diskutuos, žais neformalaus švietimo žaidimus, rengs pristatymus. Projektas sieks sulaužyti stereotipus apie skirtingas kultūras ir kvies jaunimą imtis veiklos kiekvienos šalies skirtingose bendruomenėse, kad panašūs stereotipai būtų pašalinti. Nepaisant gausaus būrio jaunuolių, kurie norėjo vykti į projektą, Lietuvos jaunimo centras atrinko keturis iš jų.

Agnė Nausėdaitė, 22 metų kilusi iš provincijos, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Uostamiestyje. Baigė bankininkystę ir investicijų valdymą Socialinių mokslų kolegijoje. Šiuo metu dirba finansų srityje. Linksma, draugiška, komunikabili, mėgstanti keliones ir nuotykius asmenybė. Prieš 2 metus studijavo Danijoje pagal ERASMUS mainų programą.

„Projekto metu tikiuosi pritaikyti ankstesnių kelionių metu įgytą patirtį bendraujant su skirtingų kultūrų asmenimis bei pažinti naujas šalis. Taip pat pristatysiu Lietuvą, jos tradicijas, kultūrą, žmones. Tikiuosi rasti naujų draugų, su kuriais galėtume dalintis patirtimi jaunimo projektuose. Man šis projektas - tai galimybė tobulėti bei augti kaip asmenybei.“

Julius Staškūnas yra paskutiniuosius, abitūros, metus leidžiantis Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos mokinys. Pagrindinėmis gyvenimo vertybėmis laiko bendravimą, komunikavimą bei galimybę pažinti pasaulį praktika, savu kailiu. Užsienyje dirbęs bei savo ateitį siejantis su darbu tarptautinėje rinkoje, vaikinas projektu susidomėjo nė nedvejojęs.

„Apie save galvoju, kaip apie XXI amžiaus produktą, o kaip žinia, jis paklausą turi visame pasaulyje. Manau, kad gyvenimas neturėtu apsistoti vien draugų, pažįstamų bei papročių rate, jį pastoviai reikia plėsti bei koreguoti. Suprasdamas, jog po kelių metų galiu įsimaišyti į globalinį tautų katilą. Jau dabar ugdausi bei plečiu savo komunikavimo bei tolerancijos patirtį“, - teigia Julius.

24 metų amžiaus  Mykolas Jokubauskas apie save sako, kad jį visada domino kelionės ir kitų  kultūrų pažinimas. Pastaruosius penkerius metus jis dirbu IT srityje. Šiuo metu jis yra  laisvai samdomas programuotojas ir konsultantas IT klausimais.

Šalia IT Mykolas visada domėjosi muzika. Dainuoja, groja bei rašo dainas muzikos grupėje „Pramanai“. Vaikinas tikisi, kad šis projektas praplės jo žinias apie pasaulio kultūras, padės pasisemti naujų kūrybinių idėjų bei padės rasti savo vietą tarpkultūrinių barjerų laužyme.

Sandra Valerkaitė – Vilniaus Universitete baigė kultūros vadybą, VDU – teatrologiją ir scenos menų vadybą. Taigi kultūra, menai, nepaisant kitų gyvenimo veiklų ar darbų,  merginai visada buvo tos sritys, kurios labiausiai domino ir įkvėpė.

"Šis projektas mane pirmiausia sudomino savo tema – kultūriniais barjerais. Ne paslaptis, kad neretai nesusikalba netgi tos pačios kultūros, tame pačiame kieme augę žmonės. O kas padeda susikalbėti skirtingų kultūrų atstovams? Muzika? Menai? O gal tiesiog panašūs interesai? Savo bakalauro baigiamajame darbe kaip tik nagrinėjau “kūrybinių ambicijų realizavimo ir valdymo temą”, kas iš esmės yra glaudžiai susiję su barjerų tema, tai yra kas kliudo žmonėms realizuoti kūrybines ambicijas, o kas skatina ir pan. Tad man labai įdomi įvairių kultūros atstovų patirtis kultūrinių barjerų tema, kas, pavyzdžiui, juos riboja kurti kartu, kas skatintų ir pan.. Be to, manau šis projektas yra puiki galimybė užmegzti kontaktų, kurie ateityje galbūt padėtų įgyvendinti kokį tarpkultūrinį projektą", - teigia Sandra.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682