Banner

2015.04.07. Ukrainai palaikyti – virš 400 jaunimo piešinių

Lietuvos jaunimo centro ir Visos Ukrainos asociacijos jaunimo bendradarbiavimui (Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва "Альтернатива-В") skelbtoje Ukrainos paramos akcijoje "Mes su tavim, Ukraina" dalyvavo 38 švietimo įstaigos iš įvairių Lietuvos vietų. Konkurso metu sulaukta virš 400 piešinių, kuriuose mokiniai vaizdavo karo atnešamą skausmą, kontrasto pagalba išryškino taikos ir karinio konflikto zonose gyvenančių žmonių kasdienybę, parodė Lietuvos ir Ukrainos draugystę, skelbė taiką.

„Piešiniai rodo, kad vaikai yra pakankamai informuoti apie karinį konfliktą Ukrainoje. Jie supranta, ką reiškia karas ir kokias pasekmes jis atneša. Akivaizdu, kad taikos siekimas jaunimui yra pagrindinis tikslas. Būtent to jie trokšta ir apie tai nori kalbėti dažniausiai. Ne mažiau svarbus ir Lietuvos ryšys su Ukraina, kuri piešiniuose vaizduojama draugu, pakeleiviu“, - sako Lietuvos jaunimo centro direktorius Martynas Norbutas.

Pasak M. Narbuto, piešinių konkursas skelbtas siekiant paskatinti mokyklose kalbėti apie įvykius Ukrainoje, kartu išreikšti paramą Ukrainos žmonėms vaizdais.

„Būtina pripažinti, kad aktyvios diskusijos viešojoje erdvėje tiesiogiai veikia ir jaunus žmones. Manau svarbu, kad mokyklose ne tik būtų dėstoma pagal iš anksto suplanuotą programą, tačiau ir aptariamos aktualijos. Būtent aptarimas, išraiška piešiniais ir kitomis priemonėmis gali padėti jauniems žmonėms patiems įvertinti situaciją, geriau suvokti jos eigą ir priežastis, o svarbiausia – sumažinti stresą ir vidinę įtampą“, - teigia Lietuvos jaunimo centro direktorius.

M. Norbutas pažymi, kad akcija svarbi ir ukrainiečiams, nes tokiu būdu parodoma, kad jauni Lietuvos žmonės vertina Ukrainos laisvę ir palaiko taikos, bičiulystės idėją. Kartu piešiniai parodo, kad mūsų jaunoji karta seka įvykius ir suvokia jų priežastis.

„Artimiausiu metu visi lietuvaičių piešiniai iškeliaus į Ukrainą, kur bus surengta darbų paroda. Kadangi sulaukta labai daug piešinių, greičiausiai pavyks eksponuoti tik dalį jų. Kurie bus atrinkti ir kuriuos galės pamatyti Ukrainos jaunimas – spręs parodos organizatoriai - Visos Ukrainos asociacijos jaunimo bendradarbiavimui darbuotojai ir savanoriai“, - sako Martynas Norbutas.

Ukrainos paramos akcijoje savo piešinius atsiuntė jaunuoliai nuo 6 iki 18 metų amžiaus. Didžioji dalis piešinių taip pat skelbiama Lietuvos jaunimo centro facebook paskyroje - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.794003734002604.1073741847.152639448139039&type=1.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682