Banner

2015.07.20. Aktyvaus pilietiškumo temą gvildens Italijoje

Lietuvos jaunimo centras siunčia penkias jaunas merginas į jaunimo mainų projektą „Sometimes limits exist in whom look at us: an active citizenship simulation“ Italijoje, Orvieto mieste liepos 20 – 31 dienomis. Pagrindinė projekto tema – skatinti jaunimo iniciatyvumą, solidarumą ir bendradarbiavimą, nepaisant kultūrinių  skirtumų.

Rūta Kondrotaitė - 18 metų panevėžietė, šiuo metu besimokanti Panevėžio 5-ojoje gimnazijoje, o ateity svajojanti studijuoti architektūrą.

„Šiame projekte dalyvauju norėdama išbandyti save kitoje šalyje, būti apsuptai skirtingų kultūrų žmonių, pakeisti aplinką ir išbandyti savo anglų kalbos žinias. Be to, užkabino ir projekto tema, susijusi aktyvaus pilietiškumo skatinimu. Manau, ne vienam yra buvę, jog norisi kažkur dalyvauti, aktyviai įsilieti į visuomeninį gyvenimą, bet tiesiog nerandi kur, nerandi sau artimos srities“, - sako Rūta.

Aurėja Junelytė - 21 metų Vilniaus Universiteto studentė, besidominti projekto tema - jaunų žmonių pilietiškumu.

„Esu smalsi, domiuosi užsienio kalbomis, greitai randu bendrą kalbą su įvairiais žmonėmis. Dalyvavimas  šiame projekte yra puiki proga susipažinti su skirtingų kultūrų atstovais - projekte tikiuosi pamatyti ir suprasti skirtingus požiūrius į pilietiškumą, įvairias jaunuolių savęs siejimo su valstybe ir tauta tendencijas. Manau, kad tokio tipo veikla plečia akiratį ir suteikia žmonėms vertingos darbo komandoje patirties“, - teigia Aurelija.

Milda Šerėnaitė – 18-kos metų būsima 5-osios gimnazijos abiturientė.

„Nesu lankiusis šioje šalyje, todėl ši programa yra puiki proga man iš arti susipažinti su Italijos kultūra, žmonėmis. Dalyvauti paskatino ir aktuali projekto tema. Šiuolaikinis jaunimas nebesiima iniciatyvos, o pilietiškumas – tai jau tikrąją savo reikšmę praradusi sąvoka. Esu bendraujanti, iniciatyvi, tikiuosi susipažinti su įvairių tautų žmonėmis, skirtingomis jų idėjomis ir taip praplėsti akiratį. Neabejoju, kad naujos pažintys, bendravimas su kitataučiais yra be galo vertinga patirtis“, - tikino Milda.

Agnė Ščiukaitė, būsima abiturientė, planuojanti studijuoti psichologiją užsienyje. Ši mergina yra prisidėjusi prie įvairių jaunimo iniciatyvų, savanoriauja ,,Baltosiose pirštinėse“, Karite, dalyvauja ,,Dofe“ programoje bei Mokomajame Europos parlamente, taip pat neįsivaizduoja savo laisvalaikio be šiuolaikinio šokio.

,,Esu įsitikinusi, jog šiame projekte lengvai realizuosiu save. Jaunimo iniciatyvos, pilietiškumas - šie žodžiai sukasi mano galvoje ne pirmus metus, bus smagu padiskutuoti ir atrasti kažką naujo su šio projekto dalyviais iš įvairių Europos šalių. Tikiuosi labai teigiamų įspūdžių, emocijų bei neišdildomos patirties viso projekto metu“, - mintimis dalinosi Agnė.

Gabrielė Račkauskaitė – 21 metų Vilniaus Universiteto studentė, besidominti pagrindiniu projekto tikslu - skatinti pilietiškumą jaunų žmonių tarpe.

„Esu laisvai bendraujantis ir kūrybingas žmogus. Visuomet esu atvira naujoms idėjoms ir žmonėms, manau, kad svarbiausia „atverti savo protą“ naujiems dalykams, neapsiriboti savo komforto zona, nes tik laisvai mąstydami ir bendradarbiaudami žmonės gali sukurti kažką naujo ir gero. Būtent todėl manau, jog dalyvavimas šiame projekte yra puiki proga pasisemti naujų žinių iš skirtingų žmonių dalyvaujančių šiame projekte bei pradėti kurti naują požiūrį į pilietiškumo svarbą šių dienų pasaulyje“, - sakė Gabrielė.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682