Banner

2012.08.09. Visi į Prancūziją...

Lietuvos jaunimo centras baigė dalyvių atranką į Association Sport Activité Jeunesse vykdomą projektą „The Environment, a challenge for Europe“.

Rugpjūčio 23 – 30 dienomis vienuolika dalyvių iš Lietuvos stovykloje prie Lijono diskutuos aplinkosaugos ir kaimynystės temomis, sportuos, keliaus, kurs meną iš šiukšlių, taip pat filmuos ir montuos filmukus.

Į projektą pasiryžę keliauti šie jaunuoliai:

 

Brigita Bimbiraitė mokosi Subačiaus gimnazijoje, Subačiuje, Kupiškio rajone. Ji mėgsta aktyvų laisvalaikį, naujas pažintis, nauja patirtis kurios suteikia motyvaciją naujiems užsiėmimams, projektams.

„Noriu vykti į šį projektą, nes patinka projekto tema, be abejo dar dėl naujos patirties. Tikiuosi puikiai praleisti laiką, išmokti ką nors naujo ir naudingo“, - sako Brigita.

Urtė Sinkevičiūtė, mokosi Kauno „Atžalyno“ vidurinėje mokykloje, laisvalaikiu mėgsta skaityti knygas, bendrauti, yra linksma, nuoširdi, draugiška, aktyvi.

„Šiame projekte noriu dalyvauti todėl, kad noriu susipažinti su kitos kultūros žmonėmis, pasisemti gerosios patirties, bei pagerinti savo anglų kalbos žinias, galbūt susipažinti su prancūzų kalba ir aplankyti Prancūziją“, teigia Urtė.

Viktorija Mierkytė, Subačiaus Gimnazijos moksleivė. Mokosi groti gitara, yra neabejinga muzikai. Kadangi Viktorijai smalsu tai, kas dar neišbandyta, ji noriai įsitraukiu į įvairią veiklą, greitai užsidegu noru ką nors nuveikti ar padaryti, neatsisako padėti, net ir tuomet, kai pačiai to nėra tekę daryti.

„Į šį projektą noriu vykti todėl, kad paskutiniu metu turėjau tikslą - nuvykti į Prancūziją, tai negalėjau praleisti tokios galimybės. Taip pat šis projektas suteikia puikią galimybę pagilinti savo anglų kalbos žinias, ypatingai kalbėjimo įgūdžius. Projekto metu tikiuosi susipažinti su šalimi, žmonėmis, taip pat ir su Prancūzijos, Ispanijos, Rumunijos kultūra, kadangi esu neabejinga ekologijai, tikiuosi sužinoti kažką naujo, aktyviai dalyvauti veikloje, praplėsti akiratį, puikiai praleisti laiką“, - pasakoja Viktorija.

Gabrielė Bimbiraitė taip pat yra Subačiaus gimnazijos moksleivė. Jos hobis – fotografija, aktyvus dalyvavimas įvairiose veiklose, ypatingai meninio pobūdžio.

„Šis projektas sudomino, nes turėjau galimybę susipažinti su trumpametražinio filmo kūrimu ir  tai mane labai sudomino. Tikiuosi sužinoti dar daugiau kūrimo paslapčių  bei gudrybių“, - sako Gabrielė.

Andrija Vėžytė, Kauno ,,Saulės“ gimnazijos moksleivė. Ji laisvalaikiu lanko šokių studiją „Demo“, groja pianinu Kauno V. Kuprevičiaus muzikos mokykloje ir sportuoju sporto klube „Minotauras“. Adrija mėgsta būti su draugais, klausyti muzikos, skaityti mokslinius žurnalus, karts nuo karto apsilanko klubuose, kartais paskaito knygą.

„Į šį projektą norėčiau vykti dėl kelių priežasčių. Pirma, man ypač patinka keliauti, susipažinti su nauja aplinka, žmonėmis, jų kultūra. Antra, kadangi esu bendraujanti, patinka naujos pažintys. Trečia, tai puiki galimybė prisiminti įgytas anglų kalbos žinias ir jas pritaikyti bei praplėsti. O iš šio projekto tikiuosi tik teigiamų dalykų, teigiamos energijos. Manau, jog visi susibendrausime, aktyviai dalyvausime projekte ir tiesiog šauniai praleisime laiką“, - sako Andrija.

Karolina Pakalnytė, Subačiaus gimnazijos būsima abiturientė. Ji mėgsta dailę, dalyvauja dailės projektuose, padeda realizuoti vykdomus projektus gimnazijoje.

„Sutikau dalyvauti šiame projekte todėl, kad noriu įgyti kuo daugiau patirties, pasisemti naujų žinių“, - teigia Karolina.

Audrius Tvarijonas mokosi Subačiaus gimnazijoje. Didžiausias jo pomėgis - groti gitara. Domiuosi kompiuteriais, daugiausia programavimu, žaidimais.

„Smagu pakeliauti po įvairias vietas, susipažinti su įvairiais žmonėmis, daug visko patirti. Prancūzijoje buvęs nesu, taigi tai dar labiau didina mano norą vykti“, - teigia Audrius.

Martyna Burokaitė iš Subačiaus. Martyna save apibūdinu dviem žodžiais:  tikra sangvininkė.  Greičiausiai dėl to  ilgai negalvojus ji nusprendė sudalyvauti šiame projekte.

„Bet kokia patirtis yra naudinga gyvenime, todėl tikiu jog ir šis projektas mane išmokys kažko naujo ir naudingo. Labiausiai nekantrauju pažinti naujas tautas, savo akimis patvirtinti arba paneigti susidariusius šalių stereotipus. Juk tarptautiniai projektai tuo ir įdomiausi!“, - įsitikinusi Martyna.

Milda Rutkauskaitė, gyvena Kaune ir mokausi Kauno „Saulės“ gimnazijoje. Milda yra smalsi, todėl, jai  įdomu viskas - pradedant antikine senove ir baigiant naujausiais atradimais. Labiausiai, ko gero, kaip ir daugeliui, patinka leisti laisvalaikį su draugais. Taip pat mėgstu skaityti, fotografuoti, lepinti šeimos narius įvairiomis smulkmenomis, žiūrėti filmus ir, žinoma, jai beprotiškai patinka keliauti.

„Kai tik sužinojau apie šį projektą, iškart kilo teigiamos mintys: Prancūzija, naujos žinios, naujos pažintys...supratau, jog noriu šiame projekte dalyvauti. Manau, kad savaitė praleista Prancūzijoje suteiks labai daug patirties, galbūt įkvėps naujoms idėjoms, kurias bus galima realizuoti savo šalyje. Noriu nors truputėlį pažinti Prancūziją, noriu susipažinti su kitataučiais, noriu pasisemti naujų žinių bei minčių, noriu tobulėti ir, manau bei tikiuosi, kad savaitė praleista šiame projekte man padės tai įgyvendinti“, - sako Milda.

Indrė Markovičiūtė, 18 metų moksleivė. Ji dalyvauja dramaturgų užsiėmimuose, dirba su įvairių meno žanrų specialistais. Indrė jau yra dalyvavusi jaunimo mainų projektuose Vokietijoje ir Belgijoje, Vengrijoje.

„Perskaičiusi projekto programą, bei aprašą, mano noras vykti į šį projektą dar labiau išaugo. Manau mes puikiai praleisime laiką ir sužinosime daug naujo“, - pasakoja Indrė.

Indrė Paulauskaitė, mokosi Subačiaus gimnazijoje. JI laisvalaikį mėgsta leisti su draugais, bendrauti, yra linksma, visada su šypsena veide :)

"Šiame projekte noriu dalyvauti nes trokštu susipažinti su kita kultūra, pasisemti naujos patirties,naujų įspūdžių bei pagerinti savo anglų kalbos žinias, galbūt projekto metu susirasiu naujų draugų, pažįstamų, su kuriais bus malonu pabendrauti, bei pasidalinti savo nuomone. Noriu išgirsti prancūzų kalba ir aplankyti Prancūziją", - sako Indrė.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682