Banner

2012.09.01. Media mokymai Turkijoje

Rugsėjo 18 - 24 d. Turkijoje, Aksaray vyks veiklus jaunimas programos remiami mokymų kursai. Juos organizuoja Media Youth Group. Mokymais yra siekiama suteikti jauniems žmonėms informacijos apie pamatines multimedijos priemones, kuriomis galima organizuoti neformalaus švietimo, bendraamžių švietimo projektus. Pagrindinis mokymų tikslas - tobulinti asmenų, dirbančių su jaunimu, gebėjimus  naudotis multimedijos priemonėmis. Į projektą vyks trys Lietuvos jaunimo centro atrinkti dalyviai. Šiek tiek informacijos apie juos:

Živilė Maldeikytė, jau kelerius metus dirbu su įvairiomis media priemonėmis. Ji yra baigusi kultūrinės veiklos vadybą ir dirba viešųjų ryšių srityje su žymiais Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjais. Živilė turi patirties organizuojant pramoginius renginius bei kino projektus.

"Mano hobi iš esmės sutampa su mano darbu, nes labiausiai domina muzika ir media. Kadangi manau, jog media - tai labai svarbi komunikacijos priemonė, padedanti apjungti žmogiškuosius resursus ir įgyvendinti didelius ir mažus projektus, labai norėčiau šiuose mokymuose pasidalinti patirtimi su kitais projekto dalyviais bei pagilinti savo žinias", - sako Živilė.

Liudmila Zybailo, neseniai baigė Vilniaus Universiteto Teisės fakultetą. Laisvalaikiu Liudmila skaito knygas, lanko šokius, domiuosi mada, taip pat mėgstu laiką leisti gamtoje su draugais, išbandyti įvairias sporto šakas. Merginos darbas yra neatsiejamas nuo bendravimo su žmonėmis, jų pažinimo, todėl ji mano, kad media - tai itin patraukli ir šiuolaikiška komunikacijos priemonė, kurios pagalba yra įgyvendinami svarbūs projektai, dalinamasi informacija, pasiekimais, idėjomis.

"Man gyvenime man labai svarbu turėti tikslą, kad tai mane verstų tobulėti ir judėti į priekį. Manau, ši kelionė ne tik puiki proga sudalyvauti perspektyviuose mokymuose, pasidalinti savo patirtimi, bet ir pamatyti kaip su jaunimu dirba kitų šalių atstovai", - teigia Liudmila.

Vaida Gaidytė didelę savo laiko dalį skiria veiklai susijusiai su kultūros puoselėjimu ir tautiniais šokias, kuriuose susiburia aktyvus jaunimas. Vaida nori mokymų metu įgytą patirtį pritaikyti Lietuvoje ir pasidalinti žiniomis su kitais veikliais jaunais žmonėmis.

"Šiuolaikiniame pasaulyje, vykstant plataus masto globalizacijai, vis svarbesnę vietą kiekvieno žmogaus, tiek savo srities profesionalo, tiek mėgėjo, suaugusio žmogaus, studento, net vaiko gyvenime užima media priemonės. Suprantama, kad ypač svarbu mokėti jas tinkamai naudoti. Tikiu, kad mokymų informacija bus naudinga ir įdomi ne tik man, bet ir kitiems, padėsianti praplėsti akiratį įdomioje, media priemonių srityje", - sako Vaida.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682