Banner

2013.05.20. Teatro mėgėjai jau rengiasi projektui Latvijoje

Birželio 19 dieną Lietuvos jaunimo centro atrinkti savanoriai kartu dar su 40 jaunų žmonių iš Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Latvijos vyks į Aizkraukle miestelį Latvijoje bei dalyvaus tarptautiniuose jaunimo mainuose. „Veiklus jaunimas“ programos remiamo projekto „All on board“ metu bus sukurtas to paties pavadinimo spektaklis. Jaunimas kartu vaidins, šoks, dainuos ir surengs kelis pasirodymus miesto bendruomenei ir našlaičių namų globotiniams.

Į projektą buvo atrinkta 10 savanorių, kurie šiuo metu jau rengiasi projektui – kuria scenarijų, repetuoja lietuviškas dainas ir šokius, kurių ir mokys kitus mainų dalyvius. Štai ir jie:

 

Agnė Paulauskaitė, 15 metų moksleivė iš Žemaičių Kalvarijos. Mėgsta muziką, stovyklauti, būti gamtoje, keliauti.  Agnė draugiška, aktyvi, išradinga. Baigė Platelių meno mokyklos saksofono specialybę. Priklauso Žemaitijos skautų organizacijai, Žemaičių Kalvarijos jaunimo klubui ,,Kartu kvadratu“.

,,Projekte dalyvauju, nes noriu susipažinti su žmonėmis iš kitų šalių, išmokti naujų dalykų. Tikiuosi, kad įgysiu naujų įgūdžių, kurie pravers ateityje“, - sako Agnė.

Andrius Gailiūnas, 22 metų anglų kalbos mokytojas. Vienerius metus dirba Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje pagal programą „Renkuosi mokyti!“. Baigė anglų kalbos ir lingvistikos bakalaurą Jorko Universitete, Jungtinėje Karalysteje. Domisi maloniais skambančiais ir gražiai atrodančiais dalykais. Norėtų apkeliauti visą pasaulį ir susipažinti su visais jo gyventojais. „Projekte tikiuosi pajusti kokį poveikį daryti teatras jauniems žmonėms, kurie kartu kurs kažką unikalaus", - sako Andrius.

Antanas Staponkus, 19 metų Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos moksleivis. Draugai sako, kad jis yra įdomi, paslaptinga, draugiška asmenybė.

„Šiame projekte dalyvauti pasiūlė draugas. Su vaidyba esu susidūręs labai mažai, tačiau moku groti gitara, dainuoti. Domina naujos veiklos, naujos patirtys", - sako Antanas.

Denis Samsonov, 19 metų Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos moksleivis. Jis yra draugiškas, komunikabilus, truputį impulsyvus, bet tai tik teikia jam žavesio.

„Šiame projekte dalyvauju, nes patinka vis naujos veiklos ir iššūkiai. Teko vaidinti spektakliuose, tad bus smagu įsijungti jau ir į teatralizuoto pasirodymo kūrimą. Gal būt trūksta drąsos tam, bet tereikia paspirties. Tikiuosi sėkmingai įsilieti į bendrų tikslų siekimą ir, žinoma, bendruomeninį gyvenimą su kitais projekto dalyviais", - teigia Denis.

Gintarė Makreckytė, 17  metų moksleivė iš Sedos. Savo ateitį nori sieti su medicina, mėgsta šokti, skaito knygas, bei sportuoja. Be knygų neįsivaizduoja savo laisvo laiko, nes knygos jai padeda nusiraminti.

„Niekada, nebuvau važiavusi į panašius projektus, todėl ši galimybė man padės susipažinti su kitų kultūrų žmonėmis, bei jų tradicijomis. Tikiuosi praleisti gerai laika ir parsivežti į namus gerų įspūdžių", - sako Gintarė.

Gintarė Martinkutė 16-metė mergina mokosi Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje. Ji mėgsta dainuoti, šokti, jai patinka fotografuoti ne tik save, bet ir kitus.

„All on board“ projekto metu tikiuosi susipažinti ir pabendrauti su kitų kultūrų žmonėmis, taip pat smagiai praleisti laiką, daugiau sužinoti apie skirtingas kultūras", - sakė Gintarė.

Laura Rojutė - jai 25-eri, ji viena iš šio projekto grupės lyderių. Laura dirba lietuvių kalbos ir teatro mokytoja. „Drąsiai sakau, kad tai mano svajonių darbą. Šiuo metu baigiu teatrologijos magistratūros studijas. Laisvalaikio turiu ne tiek ir daug, bet retomis minutėmis mėgstu skaityti knygas, klausytis muzikos, vaikščioti ir tiesiog viską ramiai apmąstyti. Prie visų savo gerų savybių priskiriu ir spontaniškumą. Jis leidžia man patirti daug naujų, neišdildomų įspūdžių ir tokiu būdu praturtinti savo gyvenimą", - pasakoja Laura. - „Dalyvauju šiame projekte norėdama praturtinti savo patirtį naujų kultūrų suvokimu ir žiniomis. Laukiu neįtikėtinai smagių vakarų, pokalbių ir be abejo masinių pasirodymų scenoje".

Monika Mažonaitė, 17 metų moksleivė besimokanti Mažeikių raj. Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje. Vaidyba domisi jau nuo pat mažens. Yra aktyvi, negalinti nustygti vietoje, todėl stengiasi kuo daugiau laiko praleisti prasmingai, visur dalyvauti.

,,Tikiuos, kad grįžusi iš stovyklos drąsiai galėsiu pasakyti: ,,Tai buvo pati geriausia, kūrybiškiausia, prasmingiausia stovykla, kokioje tik besu buvusi". Noriu labiau pagilinti anglų kalbos, kultūros žinias. Susirasti naujų draugų, su kuriais dar bendraučiau ir po stovyklos. O svarbiausia, praleisti ten laiką taip, kad prisiminus užplūstų šilti, džiaugsmingi, nostalgiški jausmai", - teigia Monika.

Romualdas Burža, 17 metų Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos moksleivis. Šioje mokykloje mokosi tik metus, bet jau pilnai įsiliejo į jos gyvenimą: veda renginius, juos organizuoja, dalyvauja įvairioje kitoje veikloje. Tai aktyvi, draugiška ir įdomi asmenybė, su kuria niekada nenuobodu. Šiam vaikinui puikiai tinka patarlė: Kur dėsiten pritiks: ir prie pono, ir prie klebono.

,,Šiame projekte dalyvauti pasiūlė draugės. Nuo pat mažens susiduriu su vaidyba, tad nusprendžiau, kad galėčiau jėgas išbandyti ir šiame projekte. Turėtų būti įdomu. Be to, kiekviena išvyka - tai neįkainojama patirtis ir nepamirštami įspūdžiai. Ką jau bekalbėti apie galimybę susipažinti su kitų šalių jaunimu ir jų gyvenimu“, sako Romualdas.

Rosita Urnikytė, 16 metų moksleivė iš Žemaičių Kalvarijos. Dievina muziką, keliones, žvaigždes ir geras kompanijas. Yra užsispyrusi, savotiško ir sunkoko charakterio. Groja akordeonu, gitara ir pianinu.  Dalyvauja daugybėje skirtingų veiklų. Mano, jog gyvenimas per trumpas tam, kad galėtum jį švaistyti nieko neveikdamas.

,,Šiame projekte nusprendžiau dalyvauti, nes seniai svajoju apie vaidybą... visada to norėjau, bet iki šiol neturėjau galimybės išbandyti savęs šioje srityje. Na ir žinoma dėl naujų pažinčių su bendraamžiais iš kitų šalių, jų pomėgiais, užsiėmimais ir šanso gerai praleisti laiką bei pakeisti aplinką. “

Vitalija Gladiševa - projekto grupės lyderė. Šiuo metu dirbu biologijos ir chemijos mokytoja. Užsiimu visuomenine veikla. Tenka organizuoti nemaža renginių. Mėgstu keliauti. Savarankiškai susiplanuoju kelionių maršrutus.  Tokie projektai kaip šis – pati geriausia galimybė pažinti kitą šalį, išbandyti save. Projekto metu tikiuosi susipažinti su kitų šalių jaunimu, užmegzti naujus kontaktus ir pasisemti pačios geriausios patirties. Taip pat išbandyti save šioje naujoje – teatro – srityje, nors prisipažinsiu darbe tenka labai dažnai improvizuoti.

Erika Taujenytė, 16 metų moksleivė iš Plungės rajono, Žemaičių Kalvarijos. Ji puikiai mokosi, aktyviai dalyvauja mokyklos gyvenime. Nuo mažens Erikai patiko saksofono muzika. Baigusi Platelių meno mokyklą ji ir toliau groja saksofonu ir dalyvauja konkursuose. Erika yra komunikabili, mėgsta keliauti, draugiška.

,,Kelionės metu tikiuosi užmegzti ryšius su kitų šalių jaunimu. Tikiuosi susipažinti su kitų šalių kultūromis, šokiais, dainomis. Iš šios kelionės tikiuosi parsivežti namo puikių prisiminimų, potyrių ir emocijų‘‘ , - sako Erika.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682