Banner

2013.05.29. Žiniasklaidos įtaka jaunimo gyvenime – seminaras Austrijoje

2013 m. liepos 7–14 dienomis Austrijoje, Velden am Worthersee kurorte, vyks programos „Veiklus jaunimas“ remiamas projektas ,,MPAE for Young People“, kurio metu 22 dalyviai iš 11 valstybių stengsis suvokti žiniasklaidos įtaką jaunimui bei gilintis į jaunimo nedarbo ir politinio sąmoningumo problemas. Mokymuose dalyvaus ir Lietuvos jaunimo centro atstovai.

Eglė Stramkauskaitė, studijavusi anglų filologiją Vilniaus Universitete. Šiuo metu dirba tarptautinėje kompanijoje, daug keliauja. Eglė trokšta atrasti kitas šalis, pažinti jų kultūras, suprasti gyvenimo būdą ir problemas.

,,Džiaugiuosi galėsianti dalyvauti šiame projekte. Kasdien tiek darbe, tiek kelionėse esu apsupta jaunų ir energingų žmonių. Kad ir kokie žavūs ir stiprūs jie bebūtų, visi turi didesnių ar mažesnių problemų. Tikiuosi projekte įgytos žinios ir patirtis man leis geriau suprasti jaunimą bei padėti kartu spręsti ypač aktualias nedarbo problemas, nugalėti gyvenimo iššūkius” - sako Eglė.

Leonas Stankevičius, baigęs politikos mokslus, todėl besidomintis politika ir ne tik lietuvių politiniu bei pilietiniu sąmoningumu, aktyviai dalyvaujantis įvairiuose tarptautiniuose projektuose ir mokymuose.

„Dalyvausiu šiuose mokymuose, nes noriu susitikti su seniai matytais draugais iš kitų šalių organizacijų, aptarti ateities projektų planus. Ne mažiau svarbi ir šio projekto tema. Projektas bus naudingas, nes praturtins žinias apie žiniasklaidos įtaką visuomenės politiniam sąmoningumui”, - sako Leonas.

Saulius Bosevičius - baigęs Kauno Technologijos Universiteto Elektros ir Valdymo inžinerijos fakultetą. 2012 m. Saulius įgijo Valdymo sistemų magistro laipsnį. Aktyviai dalyvauju visuomeninėje veikloje

"Dalyvausiu šiame projekte, nes man įdomu pažinti kitų šalių jaunimo integracijos į darbo rinką sistemą. Manau, kad tai yra labai aktuali tema ne tik Lietuvai bet ir visoms Europos Sąjungos valstybėms. Taip pat norėčiau susipažinti kitų šalių kultūra, pasidalinti savo žiniomis bei patirtimi su bendraminčiais. Bendravimas su žmonėmis iš kitų valstybių suteikia galimybę susirasti naujų draugų, aptarti problemas, su kuriomis jiems tenka susidurti, pasidalinti savomis problemomis bei paieškoti galimybių jas išspręsti", - teigia Saulius.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682