Banner

„Žalieji Ekranai“ (2013 m.)

„Veiklus jaunimas“ programos Jaunimo iniciatyvų projektas (2013 m. vasaris–spalis)

Pirminė projekto idėja kilo savanoriams tarpusavyje diskutuojant šiuolaikinių aplinkosaugos iššūkių pasaulyje tema. Diskusijos metu buvo nemažai dėmesio skirta ekologinio sąmoningumo stokai ne tik mieste, bet ir kaime. Vienu iš pagrindinių ekologinio sąmoningumo ugdymo įrankių buvo įvardinti filmai, ypatingai dokumentiniai, kurie patiems jaunuoliams leido sužinoti daug apie ekologiją, naujausius aplinkosaugos metodus, problemas ir jų sprendimo būdus pasaulyje. Tačiau, taip pat buvo pastebėta, jog lietuvių kalba tokių filmų beveik nėra, todėl norint domėtis aplinkosauga reikia puikiai mokėti užsienio kalbą, ypač dėl filmuose naudojamų specifinių sąvokų ir terminų.

Atsižvelgus į tai, jog norint efektyviai ugdyti aplinkosauginį suvokimą ne tik suaugusiesiems, bet ir jaunimui, vaikams, yra būtina suteikti galimybę įgyti reikalingas žinias gimtąja kalba – nuspręsta vykdyti šį projektą bei subtitruoti aplinkosauginius filmus. Projekto metu bus subtitruoti du filmai ir parodyti šešiose skirtingose Lietuvos vietose.

Projektą įgyvendina: Modesta Kreivėnaitė, Sonata Juciūtė, Valerij Olechnovič, Paulius Ilekys. Projektas finansuojamas „Veiklus jaunimas“ programos lėšomis.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682