Banner

2013.06.30. Pasiplaukiojimas teatro vandenyse Latvijoje

Birželio 19–26 dienomis šauni dvylikos jaunų žmonių grupė iš Žemaitijos dalyvavo tarptautiniame projekte „All on board“ Aiskrauklėje Latvijoje. Į projekte, kurį rėmė "Veiklus jaunimas" programa, be Lietuvos jaunimo savanorių taip pat atvyko Turkijos, Italijos ir Latvijos grupės. Projektą organizavo Aisklrauklės jaunimo organizacija „Galaktika“ ir jos vadovė Inguna Juhnevica.

Projekto tikslas paruošti vaidinimą, kuris atspindėtų šalį, jos kultūrą, pasaulėžiūrą ir parodyti Irši ir Likumi vaikų globos namuose bei Aisklrauklės kultūros namuose. Dalyviams paruošti vaidinimus ir pasiruošti pasirodymams padėjo profesionalus režisierius iš Rygos. Lietuvių grupė ne tik gavo asmeninius, bet ir viešus režisieriaus pagyrimus už kruopštų bei talentingą darbą. Jis teiravosi ar grupės nariai nėra anksčiau kur vaidinę, nes savo vaidmenis atliko puikiai.

Būtina paminėti, kad ir vaikai lietuvių vaidinimą palydėdavo ne tik nuoširdžiu juoku, bet ir gausiais aplodismentais. Lietuvių grupė vaidino Kosto Kubilinsko pasaką „Vilko skrebučiai“. Italai visiems priminė garsiojo Pinokio istoriją, latviai – pasakojo apie negyvenamoje saloje atidūrusi Šreką, asilą ir jų susidūrimą su džiunglių karaliumi, o turkai parodė vestuvių papročių fragmentą ir pamokė šokti tradicinį vestuvinį šokį. Nuvykus į vaikų namus dalyviai porą valandų praleisdavo su vaikais: dalijo zefyrus, žaisdavo, šokdavo, bendraudavo. Po išsiskyrimo su vaikais ne vienas dalyvis nubraukė ašarą.

Be darbų organizatoriai svečiams buvo paruošę ir nemažai pramogų. Visi dalyviai turėjo galimybę aplankyti netoli miestelio veikiančią vieną didžiausių Baltijos šalyje hidroelektrinę. Latviai išsamiai pristatė Joninių šventimo tradicijas. Teko dalyvauti ir miestelyje surengtoje Joninių šventėje. Buvo paruošta ir orientacinė užduotis, kad dalyviai geriau susipažintų su miestelio garsiausiomis vietomis. Dalyviai aplankė ir Koknese Likimo parką, įkurtą Dauguvos upės saloje.

Išvykstant lietuvių grupės dalyviai nuoširdžiai džiaugėsi suteikta galimybę dalyvauti projekte ir iš visos širdies dėkojo jo organizatoriams. Lietuvių grupę sudarė Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos moksleivės: Rosita Urnikytė, Agnė Paulauskaitė, Greta Šaulytė, Erika Taujenytė, licėjaus mokiniai Denis Samsonov ir Romas Burža. Kita dalis buvo iš Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos: Gintarė Martinkutė, Monika Mažonaitė, Gintarė Makreckytė ir anglų kalbos mokytojas, projekto „Renkuosi mokyti“ dalyvis, Andrius Gailiūnas. Grupės vadovės mokytojos Vitalija Gladiševa ir Laura Rojutė.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682