Banner

2013.08.19. Saugaus interneto platybės Vengrijoje

2013 m. rugpjūčio 3-10 dienos Vengrijoje, Zebegeny miestelyje, vyko programos „Veiklus jaunimas“ remiami mokymai „Hitchhiker‘s guide to the safe internet“. Mokymuose dalyvavo 28 dalyviai iš 7 valstybių: Italijos, Lenkijos, Nyderlandų karalystės, Rumunijos, Vengrijos, Čekijos ir be abejonės Lietuvos. Mokymus organizavo Vengrijoje veikianti nevyriausybinė organizacija - „Co Efficient“.

Idėja suorganizuoti šiuos mokymus, skirtus socialiniams darbuotojams, jaunimo lyderiams ir asmenims, kurie domisi šia tema kilo po 8 mėnesius trukusio projekto „Surf safe“. Jo metu vykdytos veiklos buvo skirtos darbui su socialiai remtinais paaugliais. Pagrindinis projekto tikslas buvo socialiai remtinų asmenų integracija į įvairiakultūrinę visuomenę.

Pasibaigus projektui „Surf safe“ jo organizatoriai nusprendė žengti dar vieną žingsnį - surengti tarptautinius mokymus „Hitchhiker‘s guide to the safe internet“ bei pasidalinti įgyta patirtimi bei naudotais metodais.

Trims Lietuvos jaunimo centro atstovams projektas „Hitchhiker‘s guide to the safe internet“ buvo itin turiningas - mokymai buvo intensyvūs ir kupini veiklų. Kiekvieną dieną darbas vykdavo nuo ryto iki vakaro, dalyviai turėjo atlikti daugybę įvairių užduočių. Mokymuose jaunimas kartu parengė „saugaus naršymo internete“ vadovą, taip pat turėjo galimybę geriau pažinti save ir kitus žaidžiant įvairius neformalaus švietimo žaidimus ar atliekant organizatorių pateiktas užduotis.

Mokymų metu taip pat buvo suorganizuota išvyka į Vengrijos sostinę, Budapeštą. Išvykos metu, projekto dalyviai buvo suskirstyti į kelias grupes bei turėjo atlikti specialias užduotis, kurios jiems padėjo geriau pažinti miestą. Nors viso projekto metu Vengrijoje buvo labai karšta (30 ar net 44 laipsniai šilumos), tai nesutrukdė įgyvendinti projekto organizatorių iškeltų tikslų, bei suorganizuoti puikius mokymus jaunimui.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682