Banner

2013.08.22. Lietuviškos dainos skambės Sicilijoje

Rugsėjo 2 – 9 dienomis septyni lietuvaičiai patrauks į Italiją dalyvauti „Veiklus jaunimas“ programos remiamame projekte „Note di Cultura“. Pagrindinis projekto tikslas yra skatinti tarpkultūrinį dialogą ir įvairių tautų tarpusavio supratimą pasitelkiant visiems žmonėms bendrą temą - muziką.

Kiekviename pasaulio mieste galime išgirsti muziką, ji lydi mus nuo vaikystės iki pat senatvės, todėl yra ne tik kiekvienam asmeniška, bet ir vienijanti mus visus. Projekto metu dalyviai ne tik gilins savo žinias apie įvairių tautų muzikos tradicijas, bet ir planuos kaip visas šias tradicijas visapusiškai pristatyti per Bolognettos miestelio šventę, keliaus į šalia esantį Palermo miestą. Lietuvos jaunimo centras į šį projektą siunčia šiuos jaunuolius:

Erika Raišytė – Vilniaus Universiteto lietuvių filologijos ir reklamos studentė, būsima 3-kursė.

„Nuo mažų dienų mano gyvenimas neatsiejamas nuo muzikos. Baigiau muzikos mokyklą, kanklių ir fortepijono klasę, pati išmokau groti gitara, o įvairiuose ansambliuose dainuoju, galima sakyti, nuo pirmos klasės. Perskaičiusi apie rengiamą projektą Italijoje „Note di Cultura“, užsidegiau jame dalyvauti, kadangi pagrindinė vyksiančio projekto tema – muzika. Pažinti kitas kultūras, pristatyti savąją, pakeliauti ir gerai praleisti laiką – tai, ko tikiuosi šio projekto metu“, - savo mintimis dalinasi Erika.

Eva Šostak – 21-erių mergina iš Vilniaus. Šiuo metu studijuoja anglų-ispanų kalbas. Pusmetį praleido Italijos Pietuose, Baryje, mokydamasi pagal „Erasmus“ programą.

„Esu komunikabili, draugiška bei atsakinga. Projekte nusprendžiau dalyvauti dėl mane sudominusių temų: tarpkultūrinio dialogo bei įvairių tautų sąveikos ir tarpusavio supratimo. Manau, jog apsupta skirtingų tautų žmonių, galėsiu geriau pažinti  tarpkultūrinių ryšių ypatumus. Be to, tai juk puiki proga aplankyti didžiausią salą Viduržemio jūroje!“, - teigia Eva.

Evaldas Žoštautas - 25-erių metų vaikinas iš Vilniaus. Baigęs Vilniaus universiteto Vadybos ir verslo administravimo bakalauro studijas, šiuo metu studijuoja teisę Vilniaus universitete ir dirba valstybinėje institucijoje.

„Aktyviai dalyvauju įvairiuose festivaliuose, dainavau chore, mokiausi muzikos mokykloje, muzika mano gyvenime sudaro nemažą dalį, todėl šis projektas yra puiki galimybė sužinoti, pažinti, išgirsti, kokia muzika populiari, koks žmonių požiūris į liaudies muzika kitose kultūrose, labai laukiu šio susitikimo!“, -sako Evaldas.

Ieva Gusevaitė - 23 metų mergina iš Aukštaitijos sostinės. Ji pasirinko žemės ūkio technologijų specialybę ir šiemet baigs bakalauro studijas. Vėliau planuoja studijuoti  Lietuvos policijos mokykloje. Ieva pusmetį dalyvavo Jotainių užimtumo centro veikloje: prisidėjo prie įvairių kaimo renginių organizavimo, dalyvavo kaimo mugėje.

„Esu linksma ir bendraujanti. Savo jėgas bandau įvairiose situacijose. Projekte „Notes of culture“ dalyvauju tikėdamasi pasisemti daugiau įgūdžių ir patirties. Šis projektas tai puiki galimybė susipažinti, prisiliesti prie kitų šalių kultūros, jų papročių, muzikos... “, - įsitikinusi Ieva.

Ieva Purmalytė - Vytauto Didžiojo universiteto trečio kurso viešosios komunikacijos studentė. Ji - smalsi, mėgsta bendrauti, domėtis bei atrasti.

„Nusprendžiau sudalyvauti projekte ne tik todėl, kad muzika užima svarbią vietą mano gyvenime, bet taip pat tai puiki galimybė pažinti kitų šalių tradicijas, muzikos bei kultūros papročius ne iš knygų, o bendraujant su aktyviais žmonėmis iš skirtingų šalių“, - teigia Ieva.

Renalda Pesliakaitė - 22 metų mergina iš Aukštaitijos krašto. Naujai iškepta sociologė, toliau studijas žada tęsti socialinių mokslų srityje. Ji stengiasi iš gyvenimo imti viską, ką duoda. Renalda įsitikinusi, kas nieko nėra neįmanomo, jeigu labai stengsiesi, sieksi ir įdėsi pakankamai pastangų - pasieksi viską.

„Labai susidomėjau „Note di culture“ projektu, kadangi jis susijęs su keliavimu bei muzika. O tai yra du patys geriausi dalykai! Tikiuosi, kad šis projektas padės man atrasti naują šalį bei susipažinti iš arčiau su „pietų klimato“ žmonėmis, pažinti jų kultūrą bei pasidalinti ir pasikeisti muzika, kuri apjungia visas kalbas, tapdama viena, pati aiškiausia ir gražiausia bei visiems suprantama kalba“, - savo viltis atskleidė Renalda.

Simona Siderevičiūtė - 24-ejų metų mergina iš Suvalkijos lygumų, Šakių. Šiais metais Vilniaus universitete Kauno humanitariniame fakultete toliau tęs lietuvių literatūros magistrantūros studijas, kurias derina su darbu. Studijuodama aktyviai dalyvavo akademinėje veikloje, taip pat patirties sėmėsi tarptautiniame muzikos projekte „Singing on a Train“, vykusiame Turkijoje.

„Gyvenimas negali būti nuobodus, todėl būtina už uodegos griebti visas pasitaikiusias galimybes. Šiuo metu - tai projektas „Note di Cultura“, juk tai ne kasdien pasitaikanti galimybė pažinti kitas kultūras, o taip pat - pasidalyti savu istoriniu paveldu. Todėl nekantriai laukiu pirmųjų pažinties akimirkų!“, - sako Simona.

 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>


 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682