Banner

2022.10.02. Projekto partnerių susitikimas Vilniuje – tvarumą pasiekti nėra lengva

Lietuvos jaunimo centras pakvietė Erasmus+ projekto „Atliekų perdirbimas rankų darbo gaminiais“ partnerius susitikti Vilniuje. Rugsėjo 22 – 23 d. atstovai iš Ispanijos, Turkijos, Kroatijos ir Lietuvos dirbo kartu ir gilinosi į aplinkosauginio švietimo patirtis.

Vilniaus kolegijoje projekto dalyvius pasveikino Pedagogikos fakulteto dekanė Vaiva Juškienė. Vėliau projekto partneriai dalinosi įžvalgomis iš jų šalyse organizuotų seminarų. Pastebėta, kad didesnio susidomėjimu aplinkosauga ir kūrybišku atliekų panaudojimu pasižymi vaikai, kurie drąsiai ėmėsi veiklų. Tuo tarpu suaugusieji daugiau domėjosi teorinėmis žiniomis.

Nemažai iššūkių susiduriama ir su požiūrio į daiktus ir jų panaudojimo galimybėmis siaurumu. Suaugusieji linkę atkartoti tai ką rodo užsiėmimą vedantis menininkas. Vis dėlto, tokių praktinių užduočių tikslas yra platesnis – parodyti tam tikros medžiagos galimybes, kad konkretus ekodirbtuvių dalyvis galėtų pats nuspręsti ką ir kada nori pasigaminti savo namuose.

Susitikimo metu partneriai dalyvavo ekodirbtuvėse, aplankė unikalią Antakalnio bendruomenės įkurtą „Miesto laboratoriją“, susipažino su jos koncepcija.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>


 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682