Banner



YOU ACT! (2011 m.) PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 07 September 2011 09:53

Jaunimo aktyvaus pilietiškumo akademija (2011 m. vasaris–lapkritis)

Jaunimo aktyvaus pilietiškumo akademija – kompleksiškas projektas, kurio metu Lietuvos ir Rumunijos jaunimas neformalių kūrybiškų užsiėmimų metu buvo skatinamas diskutuoti, lavinami jų socialiniai įgūdžiai, dalyviai supažindinti su aktyvaus pilietiškumo sąvoka ir svarba, bei apmokyti artikuliuoti savo poreikius bei savo siekius paversti veiksmais.

Siekiant sužadinti jaunų žmonių solidarumo jausmą įgytos teorinės žinios buvo taikomos praktikoje. Lietuvos jaunimo centro nariai nusprendė surengti emigracijai stabdyti ir švietimo sistemai tobulinti skirtą akciją „Aš emigravau, nes tylėjau...“

Akcijos metu Lietuvos jaunimo centro savanoriai išklijavo informacinius plakatus autobusų stotelėse ir didžiųjų universitetų skelbimų lentose. Plakatuose jaunimas buvo raginamas nekartoti kitų klaidų, nebijoti imtis iniciatyvos taisyti švietimo sistemos klaidas, garsiai jas įvardijant ir atkreipiant visuomenės dėmesį.

Projekto pabaigoje surengtas filmo pristatymas su vieša diskusija bei sukurtas ir pristatytas leidinys „Green paper“ jaunimui.

Jaunimo demokratiškumo skatinimo projektą „YOU ACT“  rėmė ES programa „Veiklus jaunimas“. Lietuvos jaunimo centras, kaip ir asociacijos 2celsius bei Re.Generation buvo šio projekto sumanytojo „DEMOS. Kritinės minties institutas“ partneris.

Last Updated on Tuesday, 08 April 2014 05:48
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682