Banner

Jaunimo požiūrį į diskriminaciją atskleis trumpametražiai filmai

Šių metų pavasarį „Filmuok – nediskriminuok“ šūkiu Lietuvos jaunimo centras pakvietė jaunus žmones kurti socialinius filmus pasipriešinimo diskriminacijai tema. Konkurso tikslas – paskatinti ne tik atskleisti, kaip diskriminacija paveikia žmones, tačiau ir parodyti išeitis – kaip galime su ja kovoti. Trylika autorių ar jų grupių atsiuntė savo darbus, kurie nemokamai visiems norintiems bus parodyti spalio 21 d. nuo 10 iki 12 val. Kino teatre „Pasaka“ (Šv. Ignoto g. 4, Vilnius) organizuojamoje peržiūroje. Renginio metu bus apdovanoti ir geriausių filmų autoriai.

„Kiekvienas autorius skirtingai interpretavo konkurso temą ir sukūrė unikalius, įdomius socialinius filmukus. Vis dėlto didžioji dalis filmų kalba apie diskriminaciją dėl socialinės padėties. O tai rodo, kad būtent ši tema jaunimui atrodo aktualiausia“, - sako Lietuvos jaunimo centro direktorius Martynas Norbutas.

Pasak jo, jaunimo filmuose atskleisti įvairių personažų gyvenimai. Filmuose parodoma kaip jaučiasi benamiai, išėję iš kalėjimo ir bandantys integruotis į visuomenę asmenys, girtuokliaujančių tėvų vaikai, vyresniųjų atstumti jaunesnio amžiaus paaugliai, kukliau gyvenantys mokiniai ar visuomenėje prastai vertinamų profesijų atstovai.

„Jaunimas šiuose filmuose atkuria ne tik mokykloje vykstančias situacijas, tačiau žengia kur kas toliau - mąsto apie visuomenę, joje tvyrančius stereotipus. Būtent galimybė pažiūrėti į save ir kitus iš šalies ir yra svarbiausias pasiekimas. Nes tokiu būdu galima įvertinti poelgius, suprasti jų įtaką aplinkiniams. Tikriausia ne veltui - patyčios, kurios įvairiais būdais atsikartoja jaunimo sukurtuose kūriniuose, tampa priemone parodyti kokias fizines, psichologines formas įgauna diskriminacija“, - teigia M. Norbutas.

Filmų peržiūros pabaigoje bus pagerbti ir konkurso „Filmuok - nediskriminuok“ nugalėtojai. Pirmos vietos nugalėtojas bus apdovanotas 250 eurų, antrosios – 100 eurų, trečios – 50 eurų prizais. Specialiu 50 eurų prizu bus apdovanotas daugiausia peržiūroje dalyvavusių žmonių ir Facebook gerbėjų palankių vertinimų surinkęs filmas. Balsavimas už filmus prasidės spalio 21 d. ir tęsis iki spalio 31 d.  Už filmus bus galima balsuoti adresu www.facebook.com/JaunimoCentras. Konkurse dalyvaujančių filmų anonsus galima rasti Lietuvos jaunimo centro svetainėje www.ljc.lt

 

Daugiau informacijos:

Martynas Norbutas

8659911080

www.ljc.lt

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>


 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682