Banner

2014.06.25. Naujiena: filmas - 17 dienų bendruomenenėje: meilės manifestas PDF Print E-mail
Wednesday, 25 June 2014 07:46

O.U.R. Ekokaimas - tai nuolatinio švietimo centras, kuris įkurtas Cowichan Valley Vancouver saloje, Britiškoje Kolumbijoje. Centras vienija 17 žmonių, kurių kasdienybė ir pristatoma filme.

Centras siekia išmokyti žmones gamtinės architektūros principų, tvarios maisto gamybos. 1999 m. įsikūręs 25 akruose žemės, šalia Shawnigan ežero, Ekokaimas tapo pavyzdžiu - kur bendruomenės gyvenimas pagrįstas socialine, ekologine ir ekonomine gerove.

Filmą galima rasti čia - http://vimeo.com/86635167.

 
2014.06.24. Naujiena: filmas Pasaulio šiukšliadėžės viduje PDF Print E-mail
Wednesday, 25 June 2014 08:06

Mes gyvename gražioje planetoje. Ji žmonėms yra namai jau tūkstančius metų. Mūsų planetos nereikėjo apsaugoti - gyvenimas ėjo savo vaga. Tačiau per pastaruosius 100 metų mes padarėme didžiulę įtaką planetai. Nuolatinis pasaulio gyventojų augimas ir industrializacija paliko žymų pėdsaką. Ekonomika, pelnas tapo svarbesnis už pagarbą mūsų planetai.

Šiandien mes esame tiesriba, kurios negali niekas nutrinti. Mes negalime sustabdyti vartojimo, tarša tampa didžiule problema, kuri kelia grėsmę žmonijai. Vienas iš tokių teršalų yra mūsų naudojami vienkartiniai plastiko gaminiai. Ar plastiko šiukšlių sala, kuri plūduriuoja Ramiajame vandenyne yra mitas?, ar mes nuodijame save?, kaip laiko turime, kol pasaulį ištiks katastrofa? - į šiuos klausimus bando atsakyti mokslininkai.

Filmą galima rasti čia - https://www.youtube.com/watch?v=LtoGdrkt9EY.

 
2014.05.26. Naujiena: filmas - Hidraulinio skaldymo etiškumas PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Wednesday, 25 June 2014 09:53

Dujų išgavimas Jungtinėse Amerikos Valstijose jau vyko šešis dešimtmečius, tačiau visai neseniai įvyko didžiuliai pokyčiai. Aukšto slėgio vandens jėga, horizontalus grežimas ir uolienų skaldymo technologijos leido atpiginti dujas, bet kokia kaina tai padaryta? Betent to klausia šio filmo autoriai.

Skalūninių dujų išgavimas pakeitė žemės ūkį, paveikė žmonių sveikatą ir padarė žalą aplinkai. Nepaisant naujausių tyrimų, hidraulinio skaldymo technologija ir toliau naudojama, plečiasi dujų išgavimo plotai. Filmas kalba apie etiškumą - ar dujų kaina iš tiesų gali būti lemiamas veiksnys.

Filmą galima rasti čia - https://www.youtube.com/watch?v=fd1IAw242yY.

 
2014.04.16. Naujiena: klimato kaitos tema įtraukia ir Holivudo žvaigždes PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Wednesday, 16 April 2014 10:00

„Years of Living Dangerously“ – tai  9 dalių dokumentinis filmas, sutelkiantis dėmesį į klimato pakitimus. James Cameron, Jerry Weintraub ir Arnoldas Schwarzeneggeris yra šio filmo vykdantieji prodiuseriai. Filmo epizoduose dalyvauja Holivudo įžymybės, kurie tampa „detektyvais“. Keliaudami nuo vieno regiono į kitą, jie įsitikina kiek daug regionų visame pasaulyje nukentėjo nuo pasaulinio atšilimo. Jie konsultuojasi su specialistais ir analizuoja klimato kaitos poveikį.

Pirmame epizode Harrison Ford gauna galimybę skristi lėktuvu, kuris pradžioje buvo skirtas karui. Dabar NASA jį naudoja taikiai misijai - rinkti oro mėginius, tirti šiltnamio efektą sukeliančias dujas. Šią filmo dalį galima rasti čia - http://www.youtube.com/watch?v=brvhCnYvxQQ#t=131

 
2014.03.20. Apokaliptinio filmo peržiūra PDF Print E-mail
Thursday, 20 March 2014 20:46

Kovo 24 d. 18.30 val. Blindžių g. 17, Vilniuje Lietuvos jaunimo centras ir "Žaliųjų ekranų" komanda organizuoja dar vieno žaliojo filmo peržiūrą. Šiemet, prieš kelis mėnesius, pirmą kartą parodytas filmas "Apocalypse, Man" sukrėtė visus jį mačiusius.

Planeta yra naikinama aplink mus. Pinigų skyrimas šiai problemai spręsti nepasiekia savo tikslo. Vystytis ar nykti, augti ar mirti... pereiti į naują suvokimo lygmenį ar rinktis mirtį. Jei ir toliau tesime tai, ką darome – greitu metu neatsiras žmogaus, kuris paskelbtų naujieną – „Paskutinis likęs gyvas žmogus nusižudė ar buvo nunuodytas“.

Šis filmas yra vieno žmogaus, Michael C. Ruppert, apokaliptinės mintys. Sukrečiančios, akis atveriančios mintys.

 
2014.01.31. Naujieja: ilmas apie gyvenimą su minimaliais poreikiais PDF Print E-mail
Friday, 31 January 2014 22:52

Kirsten Dirksen, filmo "We The Tiny House People" autorė, niekada nėra keliavusi name ant ratų. Tačiau ji su šeima nusprendė vasarą praleisti keliaujant. Filmas pasakoja apie 5 asmenų šeimą ir jos kelionę po Vakarų pakrantę.

Filmas paliečiau daug platesnes temas - žmonių poreikius. Ar iš tiesų mums reikia tiek daug daiktų, galbūt oro kondicionierius tik švaisto resursus, ar namų dydis iš tiesų lemia laimės kiekį? Šiuos klausimus bando atsakyti šis dokumentinis filmas.

Filmą galima peržiūrėti čia - http://www.youtube.com/watch?v=7Iti4JU5ObU

 
2013.12.18. Kviečiame žiūrėti žaliąjį filmą „Valgomas miestas“ PDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013 15:41

Europos informacijos centras ir Lietuvos jaunimo centras kviečia gruodžio 20 d. 14 val. dalyvauti nemokamoje filmo „Valgomas miestas“ (angl. "Edible City") peržiūroje. Peržiūra vyks Europos informacijos centre, Gedimino pr. 16 (įėjimas iš Vilniaus g.). Filmas bus rodomas su lietuviškais titrais. Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis el. paštu – This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

„Valgomas miestas“ – tai įdomi ir šmaikšti kelionė, kurios metu žiūrovai pradeda suvokti, jog norint keisti savo gyvenimą, nereikia didelių pastangų. Kokybiškas maistas tiek JAV, kur vyksta filmo veiksmas, tiek Lietuvoje išlieka labai svarbia tema. Jei jo negalime įsigyti – tuomet viską užsiauginkime patys. Būtent taip ir nusprendžia dokumentinio filmo herojai.

Filmas siūlo iš arčiau pažvelgti į išskirtinį paprastų žmonių žygį – mestą iššūkį neveiksniai pasaulio maisto gamybos sistemai. „Valgomas miestas“ atskleidžia šių žmonių gyvenimus keičiančius faktus - nuo švietimo apie mitybą iki vietinio aktyvizmo ir vietinės ekonomikos kūrimo, ieškant paprastų atsakymų į pasaulines problemas.

Filmo seansas yra nemokamas, peržiūros trukmė - 90 min. Filmas subtitruotas savanorių komandos, kuri įgyvendino ES programos „Veiklus jaunimas“ remiamą jaunimo iniciatyvą „Žalieji ekranai“.

Filmo trumpą pristatymą galima rasti čia - http://www.ediblecitythemovie.com/trailer/

 
2013.10.31. Filmų subtitrai PDF Print E-mail
Thursday, 31 October 2013 12:24

Paskutinę "Veiklus jaunimas" programos remiamos jaunimo iniciatyvos įgyvendinimo dieną - skelbiame dviejų aplinkosauginių filmų subtitrus. Dėka jų filmus galėsite lietuviškai žiūrėti ir namuose, ir renginių metu.

Atsisiųskite filmą, atidarykite jį su VLC leistuve (http://www.videolan.org/vlc/) ir atsisiuntę subtitrų failą nutempkite jį ant paleisto filmo ekrano.

 

„2 + 2“ (angl. Do the Math) - subtitrus atsisiųsk paspaudęs vieną iš šių nuorodų: čia ir čia .

Trukmė: 42 min.

Šiame dokumentiniame filme yra sekama aplinkosauginio judėjimo 350.org Bill McKibben „2 + 2“ turas, kuriame apsilankė daugiau nei 25 tūkst. žmonių daugiau nei dvidešimt viename mieste JAV. Stiliumi panašiu į „TEDTalks“ renginys „2+2“ yra sukurta remiantis Bill Mckibben“ straipsniu „ Šiurpi naujoji globalinio atšilimo matematika“ išspausdintame „Rolling Stone“  žurnale ir surinkusiame daugiau nei 125 tūkst „patinka“ Facebook ir milijonus peržiūrų internete.

Šiame filme, kaip ir straipsnyje, yra pateikiami trys skaičiai, paaiškinantys dabartinę klimato krizę: Mokslininkai teigia, jog norint išlaikyti globalinį atšilimą iki mažiau nei (1)  2° C mes į atmosferą privalome išmesti ne daugiau nei (2) 565 gigatonas CO2, tačiau iškastinio kuro pramonė turi apytiksliai  (3) 2,795 gigatonas CO2 atitikmens savo rezervuose – beveik penkis kartus daugiau. Tokiu būdu, iškastinio kuro pramonė yra laukinė pramonė, kuri yra pasirengusi nusižengti ne tik JAV (ar kitos šalies) įstatymams – didžiąja dalimi jie ir rašo tuos įstatymus, bet prieš chemijos ir fizikos dėsnius.

Antroje filmo dalyje yra pasakojama apie kampaniją prieš „Keystone XL“ naftotiekį JAV. Filmo kūrėjai taip pat organizuoja pasipriešinimo kampaniją šiam projektui ir įvykdė didžiausią pilietinio nepaklusnumo kampaniją per paskutiniuosius 20 metų priešais Baltuosius rūmus, kurios pasėkoje buvo suimti 1253 žmonės. Praėjus kelioms dienoms po šios kampanijos prezidentas Obama paskelbė, jog šis projektas sustabdomas siekiant atlikti papildomus poveikio aplinkai vertinimus.

Filme siekiama ne tik pristatyti šiuos grėsmingus skaičius, bet ir paskatinti veiksmą, pristatant deinvestavimo kampaniją nukreiptą prieš iškastinio kuro pramonę. Įkvėpta anti-apartheido veiksmų 1980-aisiais, ši nauja deinvestavimo kampanija yra nusitaikiusi į 200 iškastinio kuro pramonės kampanijų, kurioms priklauso didžioji pasaulio anglies, naftos ir dujų rezervai. Ši kampanija jau dabar gali pasigirti daugiau nei 300 deinvestavusių koledžų ir 100 JAV savivaldos institucijų fondų.

„Valgomas miestas“ (angl. "Edible City") - subtitrus atsisiųsk paspaudęs nuorodą čia .

Trukmė: 65 min.

„Valgomas miestas“ – tai įdomi ir šmaikšti kelionė, kurios metu žiūrovai pradeda suvokti, jog norint keisti savo gyvenimą, nereikia didelių pastangų. Kokybiškas maistas tiek JAV, kur vyksta filmo veiksmas, tiek Lietuvoje išlieka labai svarbia tema. Jei jo negalime įsigyti – tuomet viską užsiauginkime patys. Būtent taip ir nusprendžia dokumentinio filmo herojai.

Filmas siūlo iš arčiau pažvelgti į išskirtinį paprastų žmonių žygį – mestą iššūkį neveiksniai pasaulio maisto gamybos sistemai. „Valgomas miestas“ atskleidžia šių žmonių gyvenimus keičiančius faktus - nuo švietimo apie mitybą iki vietinio aktyvizmo ir vietinės ekonomikos kūrimo, ieškant paprastų atsakymų į pasaulines problemas.

Filmas pristato sėkmės istorijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur miesto daržai tapo ne tik sveiko maisto šaltiniu, bet ir leido spręsti socialines, nedarbo ir nepritekliaus problemas.

 
2013.10.26. Naujiena: filmas reziumuojantis aplinkosauginę padėtį PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Saturday, 26 October 2013 10:37

Jau daugelį metų aplinkosauginis judėjimas naudojasi gąsdinimo metodais, pvz.: depresyvus filmas kviečia imtis veiksmų. Tai daroma norint paskatinti žmones veikti. Tačiau dabar jau aišku, kad kai kurie žmonės pasiruošę keistis, kai kurie jų – nepripažįsta problemų ir nieko nedaro.

Žmonija naudojasi iškastiniais resursais ir iki šiol nesupranta kokią žalą daro gamtai. Kas bus po mūsų? Kaip galime spręsti problemas – aptaria dokumentinis filmas „Words from the Edge“

Filmas pasiekiamas čia - http://www.disclose.tv/action/viewvideo/154836/Words_from_the_Edge_Documentary/

 
2013.10.30. Jau rytoj filmo „Valgomas miestas“ premjera Vilniuje PDF Print E-mail
User Rating: / 2
PoorBest 
Wednesday, 30 October 2013 12:01

Lietuvos jaunimo centro savanorių įgyvendinama iniciatyva „Žalieji Ekranai“ kviečia spalio 31 d. 18 val. Blindžių g. 17, Vilniuje, visus neabejingus aplinkosaugai, sveikai gyvensenai ir ekologijai apsilankyti nemokamoje filmo „Valgomas miestas“ (angl. „Edible City“) peržiūroje.

Šis filmas yra antrasis, kurį subtitravo projekto Žalieji ekranai komanda. Gegužę vilniečiai jau turėjo galimybę pamatyti savanorių subtitruotą filmą - „2 + 2“ (angl. Do the Math).

Nepaisant to, kad „Veiklus jaunimas“ programos remiamos jaunimo iniciatyva „Žalieji ekranai“ jau baigiama įgyvendinti, Lietuvos jaunimo centras ir toliau ketina subtitruoti aplinkosaugines temas pristatančius filmus bei rengti jų pristatymus įvairiose Lietuvos vietose.

Ištraukas iš filmo galima peržiūrėti čia - http://www.ediblecitythemovie.com/trailer/

 
2013.09.20. Naujiena: filmas apie chemijos pramonės žalą PDF Print E-mail
Friday, 20 September 2013 15:40

Sarnijos miestelio žmonės gyveno savo žemėse šimtus metų. Ir maždaug prieš 70 metų, jie gavo puikių naujų kaimyną. Nuo tol, pirmas dalykas kurį pastebi atvykęs į Sarnia – kvapas. Įsivaizduokite benzino mišinį, lydyto asfalto ir supuvusių kiaušinių kokteilį. Šį kokteilį vietiniai gyventojai priversti uostyti kasdien.

Šis, svaigulį sukeliantis kvapas, sklinda iš Chemijos slėnio, kur įsikūrusi 40 proc. visos Kanados chemijos pramonės. Chemijos slėnis yra atsakingas už benzino, plastikai, pesticidų, trąšų, kosmetikos ir kitų medžiagų gamybą.

Filmą galima peržiūrėti čia - http://www.youtube.com/watch?v=UnHWZE0M_-k

 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>


 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682