Banner

2015.02.24. Lyčių lygybės klausimai bus aptarti Ispanijoje

Kovo viduryje trys lietuvės dalyvaus Ispanijoje vyksiančiame Erasmus+ seminare “Equality full dimension” apie lygias lyčių galimybes. Į šį projektą vysta Lietuvos jaunimo centro atrinkti dalyviai. Šiek tiek informacijos apie jas:

Gintarė Petreikytė – 15 metų Plungės Senamiesčio mokyklos moksleivė. Komunikabili, charizmatiška ir vietoje nenustygstanti paauglė, mananti, kad jaunam žmogui yra be galo svarbu išsikelti asmeninio tobulėjimo tikslus, nuolat mokytis ir ugdyti save kaip dorą, pilietišką asmenybę. Aktyviai įsitraukia į visuomeninę veiklą, domisi pasaulio kultūromis, tarptautiniais projektais ir labiau už viską mėgsta keliauti.

„Tikiuosi, kad seminaro metu įgyta patirtis padės plėsti visuomenės supratimą būtent šiomis, Lietuvoje nepakankamai gvildenamomis, lyčių lygybės ir seksualinės orientacijos temomis. Manau, kad skatinti teisingą vienos didžiausių Europoje vertybių suvokimą yra ypatingai svarbu jaunesnėms kartoms. Diskutavimas, kitų šalių kultūrų pažinimas - dar viena puiki galimybė tobulėti, pasisemti patirties ir kaupti savo žinių bagažą ateičiai.“

Eglei Afanasjevai 32 metai, ji studijavo  politikos mokslus verslo administravimą bei tarptautinę komunikaciją. Tačiau suprantusi, kad vis dėlto prie širdies - judesys, Eglė pasuko kitu keliu - tęsė flamenko pamokas bei mankštas. Būdama aktyvi, uždeganti asmenybė, Eglė greit surinko platų klientų ratą, išleido knygą apie mankštą. Šiuo metu ji kuria mankštos studiją.

Eglė tikisi, jog seminare susipažins su šauniais žmonėmis, pasisems naujo patirties bei įgis reikalingų įgūdžių. O kadangi Ispanija - jos mylimiausia šalis, mergina džiaugiasi, galėsianti patobulinti ispanų kalbos žinias, sušokti audringąjį flamenko bei įkvėpti ispaniško vėjo kvapo.

Irina Trofimova – 28 metų kultūros istorijos ir antropologijos absolventė. „Jau nuo vaikystės domėjausi senovės kultūromis ir jų įtaka šių dienų civilizacijai. Manau, kad papročiai ir tradicijos niekada nepraranda savo reikšmės, nenyksta, tik transformuojasi ir yra pritaikomi šiandien gyvuojančiai visuomenei plačiąja prasme.“ Didelę reikšmę Irina teikia žmogui, kurį traktuoja kaip visumos, tam tikro socialinio, ir ne tik, organizmo, ląstelę, nešančią atitinkamą informaciją, nulemtą erdvės, sociokultūrinių  faktorių ir pan.

Šiuo metu Irina dirba turizmo srityje, domisi įvairių kultūrų muzika, choreografija, tikėjimais ir dvasinėmis praktikomis. Mergina tikisi, kad šis projektas padės dar labiau įsigilinti ir suprasti šių dienų visuomenės problemas ir ateities tendencijas, kadangi ji tiki, jog santykis tarp priešingų lyčių ir bendrai tarp žmonių yra atspirties taškas, tiriant konkrečios kultūros ypatybes bei pobūdį, o, svarbiausia,  tai yra pamatas, ant kurio konstruojama ateities kartų gyvenimo kokybė.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682