Banner

Lietuvių jaunimo piešiniai Ukrainai paremti

Lietuvos jaunimo centras ir Visos Ukrainos asociacija jaunimo bendradarbiavimui (Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва "Альтернатива-В") kviečia jaunuolius nuo 6  iki 18 metų dalyvauti Ukrainos paramos akcijoje "Mes su tavim, Ukraina". Iki kovo pabaigos jaunimas keičiamas piešti piešinius, kurie vėliau bus eksponuojami Ukrainoje.

"Daugelis mūsų neturime galimybių tiesiogiai paveikti įvykių Ukrainoje eigos. Tačiau kita vertus, galime išreikšti paramą ukrainiečiams, parodyti, jog nepritariame karui ir tikime  vieninga, nedaloma Ukraina", - sako Lietuvos jaunimo centro direktorius Martynas Norbutas.

Pasak jo, akcijos idėja kilo prisiminus laikus, kai ginant neseniai atkurtą Lietuvos nepriklausomybę vaikai piešė piešinius protestuodami prieš okupantų bandymus įbauginti lietuvius. Šie piešiniai buvo labai iškalbinga priemonė, kurie parodė, jog šalies ateitis rūpi visiems, nepriklausomai nuo jų amžiaus.

"Šiandien norime padaryta kažką panašaus. Pakviesti vaikus, jaunimą pasitelkti kūrybą ir kalbėti paramos, supratingumo, užuojautos kalba. Kad jaunimo balsas būtų išgirstas, ketinama surengti atsiųstų piešinių parodą Ukrainoje", - sako M. Norbutas.

Akcijos organizatoriai pabrėžia, kad piešiniai negali kurstyti nesantaikos ar diskriminacijos. "Mes nenorime žarstytis kaltinimais, nenorime gilinti žaizdų ir kurti stereotipų. Negalime prisidėti prie neapykantos kurstymo vienos ar kitos tautos atžvilgiu. Ne tauta priima sprendimus kurstyti ar padėti konfliktui plėstis, ne tauta nusprendžia užgrobti kitos šalies teritorijas. Ir labai gaila, kad toks tautų, šalių ir politikų suvienodinimas veikia ir jaunimo mąstyseną", - sako M. Norbutas.

"Mes su tavim, Ukraina" - tai ukrainiečių, kovojančių dėl savo šalies, palaikymo akcija. Jos dalyvių piešiniai ne tik taps parodos Ukrainoje eksponatais, bet ir bus nuskenuoti, nufotografuoti ir skelbiami abiejų organizacijų facebook paskyrose.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682