Banner

2015.05.25. Įkvėpti oro - keliaus į Turkiją

Birželio 3-10 dienomis Lietuvos jaunimo centro atrinkti jaunuoliai dalyvaus Erasmus+ programos jaunimo mainuose "Take a deep breath” Turkijoje, Bursa mieste. Projekto metu bus siekiama įveikti išankstines nuostatas, pažinti skirtingas kultūras, o svarbiausia - sportuojant ir aktyviai veikiant gamtoje - kalbėti apie būtinybę judėti ir rūpintis sveikata. Supažindiname su būsimais projekto dalyviais.

Agnė Semėnaitė - 20 metų Vilniaus universiteto psichologijos studentė. Šiuo projektu susidomėjo dėl jo temos – sveikos gyvensenos ir gamtos pažinimo.

„Nuo pat vaikystės domiuosi aktyviu laisvalaikiu ir mėgstu būti gamtoje. Man svarbu lavinti ne tik protą, bet ir kūną, todėl ir nusprendžiau dalyvauti mainų projekte Bursoje.“ Agnė, turinti patirties šokyje, įvairiose vaikų stovyklose bei kūrybinėse dirbtuvėse, tikisi įgytomis žiniomis pasidalinti su kitais projekto dalyviais bei pasisemti žinių apie sveiką gyvenseną. Taip pat mano, kad susipažinimas su kitų kultūrų atstovais praturtina patirtį: padeda įvertinti reiškinius iš skirtingų perspektyvų bei susidaryti objektyvesnį pasaulio suvokimą.

Ermina Jeršova – 27 metų. Baigė verslo bakalauro studijas Anglijoje, bei visai neseniai apsigynė sporto mokslų magistrą Vokietijoje. Kurį laiką gyveno ir tobulino verslo įgūdžius Maskvoje. Šiuo metu gyvena Panevėžyje, dirba didmeninės prekybos įmonėje, kuri atstovauja pasaulyje gerai žinomus sporto inventoriaus gamintojus.

„Verslas, sportas ir kelionės – 3 mano aistros nuo pat vaikystės. Smagu, kad tiek studentiškame, tiek profesiniame gyvenime pavyksta nuo jų neatitolti. Esu aktyvaus gyvenimo būdo šalininkė ir turiu sukaupusi nemažai žinių apie jo teigiamą poveikį įvairaus amžiaus žmonėms, todėl labai džiaugiuosi galimybe dalyvauti šiame projekte ir ne tik pasidalinti turimomis žiniomis, tačiau ir pasisemti naujų idėjų ir įkvėpimo iš kitų šalių bei kultūrų žmonių. Be to, Turkija yra mano dar neatrasta šalis, todėl tikiu, kad kelionė bus kupina naujų įspūdžių ir patirties.“

Viktorija Markevičiūtė -  21 metų, studijuoja Marijampolės kolegijoje, trečiame kurse. Mergina labai žingeidi, mėgsta keliauti ir mokytis naujų dalykų. Dievina Turkiją ir džiaugiasi kiekviena gyvenimo suteikta proga kažką sužinoti, pažinti ir pamatyti. Šių mokymų metu Viktorija tikisi sužinoti daugiau apie sveiką gyvenimo būdą, galbūt, net pati pradėti jį propaguoti.

„Mėgstu susipažinti su naujais žmonėmis, turiu daug draugų visame pasaulyje ir manau, kad niekada jų nebus per daug! Esu tikra, kad į šiuose mokymuose turėsiu galimybę susipažinti su nuostabiais žmonėmis ir išmokti iš jų kažko naujo. Gyvenime svarbiausia visada tobulėti.“

Daugilė Stankutė – 20 metų studentė.  Šiuo metu studijuoja Marijampolės kolegijoje, socialinį darbą. Daugilė mano, kad turi savyje tokių savybių, kurios yra reikalingos norint geriau pažinti žmogų, bei jam padėti.

„Dalyvavimas tokiame projekte praplės mano akiratį. Turėsiu galimybę pažinti kitų tautų kultūrą, tradicijas, papročius. Taip pat galėsiu tobulinti užsienio kalbos žinias. Šio projekto metu, tikiuosi susipažinti su naujais žmonėmis, kurie galbūt taps mano draugais ateityje. Manau, kad gyvenime nereikia bijoti iššūkių, kurie padeda įveikti stresines situacijas.“

Domantė Mačiulytė – 21 metų medicinos studentė, Lietuvos medicinos studentų asociacijos narė. Nuo vaikystės šokanti įvairių stilių šokius, mergina neįsivaizduoja savo gyvenimo be fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos propagavimo. Šis projektas ją patraukė dėl galimybės pagilinti sveikos gyvensenos žinias ir įgūdžius, praktiškai susipažinti su kitų tautų kultūromis, kitokio klimato zonos gamta.

„Manau, kiekviena kelionė, kiekvienas susibūrimas, ypač buvimas tarpkultūrinėje aplinkoje, praturtina žmogų, jį ugdo. Projekto metu tikiuosi praplėsti akiratį, įgyti tiek teorinių, tiek praktinių žinių sveikatingumo tema bei pažinti dalyvaujančių šalių kultūrą ir Turkijos gamtą.“

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682