Banner

2015.07.04. Mes norime darbo - projektas Vengrijoje

Liepos 4 - 13 dienomis Lietuvos jaunimo centras siunčia 5 jaunuolius į Vengrijos Vesprėmo mieste vyksiantį Erazmus+ programos projektą „Live&learn“. Projekto metu bus gvildenamos jaunimo bedarbystės temos, dalinamasi skirtingų šalių patirtimi bei patarimais, kaip susirasti darbą. Viso projekto metu bus rengiamas filmukas su patarimais, pradedantiems ieškoti darbo. Kviečiame susipažinti su projekto dalyviais.

Ieva Pažiūraitė - 17 metų Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos moksleivė. Mergina suinteresuota  projekto tema, todėl yra labai aktuali žmonės, kuriems rūpi jų ateitis - kuo geriau pasirodyti darbdaviui ir gauti darbą.

„Esu komunikabili, mėgstu naujas pažintis, tikiu jog šiame projekte sutiksiu žmonių su kuriais palaikysiu kontaktą ir po projekto. Labai tikiuosi praplėsti savo turimas žinias, pamatyti ir išgirsti kažko naujo ir naudingo, bei praktikuoti ir patobulinti savo užsienio kalbos žinias“, - sako Ieva.

Vytautas Šumskis - 25 metų vaikinas, gimęs ir augęs Klaipėdoje, šiuo metu dirba Vilniuje, viename Lietuvos komercinių bankų. Su nostalgija prisimena, kiek įvairių darbų teko pakeisti iki norimos pozicijos. Šiuo projektu susidomėjo dėl temos – jaunimo bedarbystė.

„Manau, kad šiame projekte bus tikrai įdomu susipažinti su skirtingų tautų atstovais, pasidalinti patirtimi ir  pasisemti naujų idėjų iš žmonių bandančių atrasti savo gyvenimo kelią, ieškančių darbo ar jau dirbančių. Apskritai kiekviena kelionė palieka neišdildomų įspūdžių ir atsiminimų. Niekad neatsisakydavau naujų pažinčių, kurios padeda suprasti skirtingų žmonių ir kultūrų požiūrį ne tik į darbą, bet ir į gyvenimą, dėl ko imi pats lanksčiau mąstyti ir priiminėti brandesnius sprendimus savo gyvenime. Manau puikiai praleisime laiką ir tuo pačiu gausim išliekamąją vertę“, - įsitikinęs Vytautas.

Martyna Ulevičiūtė - būsima Panevėžio 5-osios gimnazijos abiturientė , ateityje  sieksianti  karjeros žurnalistikos srityje.

„Šia programa susidomėjau dėl dviejų pagrindinių priežasčių: aptariama jaunimo nedarbo problema man labai aktuali, kadangi žurnalisto darbas šiuo metu yra įvardijamas kaip vienas iš neperspektyviausių, o taip pat tiesiog noriu praplėsčiau savo akiratį ir žinias- nors daug keliauju, neturiu progos artimiau susipažinti su skirtingų kultūrų atstovais. Taip pat domiuosi užsienio kalbomis (šiuo metu mokausi anglų ir prancūzų kalbų), todėl manau buvimas įvairiatautėje aplinkoje padės plėsti šias žinias“, - sako Martyna.

Agnė Nausėdaitė - 23 metų mergina, kilusi iš provincijos, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti sostinėje. Baigė bankininkystę ir investicijų valdymą Socialinių mokslų kolegijoje, dirba finansų srityje. Linksma, draugiška, komunikabili, mėgstanti keliones ir iššūkius asmenybė. Prieš 3 metus studijavo Danijoje pagal ERASMUS mainų programą. 2014 metais dalyvavo projekte Ispanijoje tema – „The end of cultural barriers“.

„Jaunimo bedarbystė yra kone viena aktualiausių temų ką tik studijas baigusių studentų tarpe. Projekto metu tikiuosi pritaikyti ankstesnių kelionių metu įgytą patirtį bendraujant su skirtingų kultūrų asmenimis, supažinti su kitų šalių bedarbystės aktualijomis bei motyvaciniais aspektais ir problemos sprendimo būdais. Tikiuosi rasti naujų draugų, su kuriais galėtume dalintis patirtimi jaunimo projektuose“, - kalbėjo Agnė.

Milda Lukoševičiūtė, 28 metų panevėžietė, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Vilniuje, Lietuvos jaunimo centre. Prieš keletą metų pagal Europos savanorių tarnybos programą buvo išvykusi metams savanoriauti į Turkiją. Mergina jau nemažai metų aktyviai dalyvauja įvairiose su jaunimo užimtumu susijusiose veiklose. Taip pat be galo mėgsta keliauti ir susipažinti su kitų kultūrų žmonėmis.

„Į šį projektą, kuris unikalus dar ir tuo, jog kiekvienos grupės lyderiai intensyviai dirbs projekto metu, ves dienoraštį apie projektą ir kiekvieną jo dalyvį, dalinsis užsiėmimų vedimu su projekto organizatoriais, vykstu būtent kaip Lietuvos grupės vadovė. Džiaugiuosi šia galimybe, nes tikiu, kad  projektas bus prasmingas bei produktyvus ir kad visi grįšime pasisėmę naujų idėjų“, - teigia Milda.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682