Banner

Jaunimas filmais kovos prieš diskriminaciją

„Filmuok – nediskriminuok“ – tokiu šūkiu Lietuvos jaunimo centras pakvietė jaunus žmones kurti socialinius filmus anti diskriminacijos tema. Konkurso tikslas – paskatinti ne tik atskleisti, kaip diskriminacija paveikia žmones, tačiau ir parodyti išeitis – kaip galime su ja kovoti.

„Eurostato duomenimis tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje diskriminacija iki šiol yra paplitęs reiškinys. Neramina ir tai, kad vis dar esama žmonių, kurie nenorėtų, jog informacija apie įvairias diskriminacijos rūšis būtų įtraukta į ugdymo programas mokyklose. Todėl šiuo konkursu norima paskatinti jaunimą prabilti ir papasakoti ką žodis „diskriminacija“ reiškia jiems, kokias problemos išeitis jie mato ir gali pasiūlyti visuomenei“, - sako Lietuvos jaunimo centro direktorius Martynas Norbutas.

Pasak M. Norbuto, Lietuvoje socialinių filmų sukurta labai mažai. Todėl tikimasi, kad konkursas gali paskatinti jaunimą imtis šio darbo ir filmais kalbėti apie visuomenei svarbią temą.

„Sukurti socialiniai filmai turėtų tapti žinių šaltiniu. Tačiau kartu tai skatins teigiamus pokyčius visuomenėje. Svarbu tai, kad filmai prabils jaunų žmonių kalba ir nebus tik nuobodūs ir nuasmeninti statistiniai duomenys ar faktai. Socialinis filmas gali atskleisti daug daugiau – pavyzdžiui kokias pasekmes ši diskriminacija sukelia tiek konkrečiam žmogui, tiek jo vaikams ir aplinkiniams“, - sako Lietuvos jaunimo centro direktorius Martynas Norbutas.

Iki gegužės 20 d. 14-29 metų amžiaus jaunuoliai galės dalyvauti konkurse ir laimėti įspūdingus prizus, kurių fondas siekia 500 eurų. Atrinkti laureatai bus pakviesti į filmų peržiūrą, kurios metu ir bus apdovanoti nugalėtojai.

 

Diskriminacija yra apibrėžiama kaip priekabiavimas, nurodymas diskriminuoti lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos pagrindu.

 

Daugiau informacijos:

Martynas Norbutas

Mob.: 865911080

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682