Banner

2021.07.09. Jaunimo užimtumui skatinti projektas Rumunijoje

Liepos 11 - 18 dienomis Sibiu mieste Rumunijoje organizuojami mokymai jaunimui jaunimo užimtumui skatinti. Erasmus+ projektas „Autobiografinės istorijos jaunimo užimtumui skatinti!“ suburs 27 jaunuolius iš devynių šalių. Į projektą Lietuvos jaunimo centras siunčia tris jaunuolius.

Aidrė Danilevičiūtė – 18 metų alytiškė, kuri mokosi Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje. Ji aktyviai veikia gimtajame mieste Alytuje ir yra įsitraukusi į įvairių organizacijų veiklas.

„Labai džiaugiuosi, kad tapusi šio projekto dalimi ir įgijusi naujų patirčių, galėsiu prisidėti prie jaunimo užimtumo skatinimo. Manau, yra labai svarbu, kad jaunuoliai turėtų galimybę save realizuoti, todėl šiame projekte ir tikiuosi sužinoti naujų būdų, kaip tai padaryti, o grįžusi iš projekto stengsiuosi naujomis žiniomis pasidalinti“, - sako Aidrė.

Tadas Daugėla – Kauno Rokų gimnazijos gimnazistas, ne kartą iškovojęs Lietuvos lengvosios atletikos federacijos daugiakovės varžybų taurę. Tadas laisvalaikiu mėgsta skaityti mokslines ir grožines knygas, keliauti.

„Šiame projekte dalyvauju, nes noriu sužinoti kokios jaunimo užimtumo skatinimo programos yra kitose valstybėse.  Manau, kad įvairios programos, kurios skatina jaunimo užimtumą, bei tobulina jaunuolių įgūdžius padeda lengviau įsilieti į darbo rinką. Šis projektas man svarbus asmeniniam tobulėjimui, įgyti praktiniai įgūdžiai bei žinios pravers ateityje. Laukia puiki nauja patirtis, bei įdomūs panašių interesų žmonės iš įvairių pasaulio šalių“, - sako Tadas.


Guoda Minskaitė - dvidešimt trejų metų mergina praėjusiais metais baigė meno istoriją Kento Universitete, Jungtinėje Karalystėje. Šiuo metu tobulėja praktinės meno kūrybos srityje, domisi grafiniu dizainu bei fotografija.

„Tikiuosi, kad dalyvaudama šiame projekte turėsiu puikią galimybę praplėsti savo akiratį, aptarti su kitų šalių jaunimu mums iškylančias problemas – užimtumo, karjeros pradžios galimybių, savirealizacijos, išgirsti įkvepiančių pavyzdžių ir motyvuojančių istorijų“, - sako Guoda.


 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682