Banner

2022.04.22 Jaunimo dalyvavimo politikoje klausimai - naujame projekte

Lietuvos jaunimo centras bendradarbiaudamas su Kairiųjų aljansu balandžio 24 - 29 dienomis siunčia keturis aktyvius žmones dalyvauti Erasmus+ projekte „Dalyvavimas ir reali politika“ (ang. „Participation and real politics“). Projektas vyks Jerez de la Frontera mieste, Ispanijoje.

Jaunimo dalyvavimas politiko vis dar yra iššūkis. Nemažai daliai jaunų žmonų ji atrodo neįdomi, neverta dėmesio. Tačiau iš tiesų dominuojančios politinės kryptys lemia visų mūsų gyvenimus. Todėl projekto metu bus nagrinėjamos kelios esminės temos:

- Demokratija/Politinis dalyvavimas. Pasitelkiant neformalius švietimo metodus bus stengiamasi pažinti įvairių šalių politinę sąrangą, sistemas, taisykles ir principus. Tuo pačiu metu projekto dalyviai sužinos būdus kaip jie gali patys keisti ar būti politinių procesų dalimi.

- Lyčių ir LGBT perspektyva. Tiek moterys, tiek LGBT asmenys politikoje neretai susiduria su diskriminacija, jiems sunkiau patekti į rinkimų sąrašus, užkertamos galimybės užimti tam tikras pareigas. Projektu norima ieškoti būdų kaip padėtį keisti.

- Jaunimo tarybos. Jaunimo tarybos gali būti puiki priemonė supažindinti jaunimą su demokratija ir rinkimais, paskatinti juos balsuoti bei naudoti kitas politinio poveikio priemones. Projekto dalyviai aiškinsis kaip veikia jaunimo tarybos.

- Studentų streikai. Projekto metu bus aptariama kaip jaunimas gali imtis realių veiksmų, kurias siekiama konkrečių pokyčių. Dalindamiesi patirtimi ir patarimais, projekte dalyvaujantys asmenys bandys rasti geriausiai veikiančias priemones, suprasti kaip studentų streikai yra organizuojami.

Taigi projektu norima užmegzti naujas pažintis tarp politikų ir jaunimo stiprinti pasitikėjimą vieni kitais. Juo siekiama aptarti politinio poveikio priemones, kurias jaunimas gali naudoti savo šalyse, išanalizuoti lyties ir seksualinės orientacijos perspektyvą politikoje, rasti būdų įveikti stereotipus. Tikimasi, kad projektas paskatins jaunimo dalyvavimą politikoje.

Projektą organizuoja Asociación Juvenil Inter. Jame dalyvaus dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Ispanijos.

 

Šis Erasmus+ projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis tekstas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį pateikiamos informacijos naudojimą.


 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682