Banner

2022.12.14 Kas yra efektyvus aplinkosauginis švietimas? Atsakymų paieškos Kroatijoje

Kokios priemonės iš tiesų veiksmingos kai kalbame apie klimato kaitos ir aplinkosaugos seminarus? Tokia buvo pagrindinė projekto partnerių susitikimo Kroatijoje tema.

Nedideliame Čakovec miestelyje Erasmus+ projekto partneriai iš Lietuvos, Turkijos, Ispanijos ir Kroatijos diskutavo kaip turėtų atrodyti projekto metodinė knyga, kurioje turėtų būti pateikta esminė informacija apie aplinkosauginį švietimą.

Ši knyga - taps savotišku vadovu tiems, kurie norėtų atskleisti plačių ir sudėtingų problemų esmę ir paskatinti suaugusius žmones imtis veiklos.

Partneriai taip pat tarėsi kaip turėtų būti organizuojama paroda Ispanijoje. Partneriai taip pat lankėsi Humana Nova kooperatyve. Čia dirba socialiai pažeidžiamų grupių atstovai, kurie rūšiuoja žmonių suaukotus rūbus.

Geros kokybės rūbai už simbolinę kainą parduodami, kad išlaikyti įmonę. Dalis medžiagų tampa šluostėmis pramonės įmonėms, kita dalis perdirbama į audinį, naudojamą kitose pramonės sektoriuose. Beje, dalis medžiagų tampa naujais daiktais, kuriuos siuva čia įdarbintos siuvėjos.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682