Banner

2012.01.08 Jaunimo mintys Rio+20 ataskaitai

Lietuvos jaunimo centro savanoriai ir darbuotojai surengė diskusiją, kurios metu bandė identifikuoti pagrindines problemas su kuriomis susiduria Lietuvos jaunimas. Diskusija inspiravo Neringa Miliauskaitė, kuri paprašė centro darbuotojų prisidėti prie ataskaitos rengimo. Minėta ataskaita siekiama identifikuoti pagrindinius iššūkius jaunimui skirtingose šalyse. Ji yra viena iš konferencijos Rio+20, kurios metu įvyks pasaulio lyderių susitikimas, spręsiantis pasaulio vystymosi problemas, parengiamųjų darbų.

Lietuvos jaunimo centras pagrindinėmis problemomis įvardino aukštojo mokslo prieinamumo sumažinimą, korupciją, valstybės palaikymo stoką, menką jaunimo užimtumo organizavimą Lietuvos regionuose.

Trumpame problemų apraše pažymima, kad viena pagrindinių problemų išlieka - jaunimo bedarbystė. "Akivaizdu, kad daugelį metų jaunimo verslumo skatinimui nebuvo skiriama pakankamai dėmesio. Dažniausiai jaunimo organizacijos apsiribodavo verslumo mokymais, ar įvykdydavo vieną ar kitą projektą šia tema. Tačiau ilgalaikio poveikio šie veiksmai nedavė. Reikia pažymėti, kad Vyriausybė ir Seimas jaunimo bedarbystės mažinimo klausimais mažai ką nuveikė. Tik pastaraisiais metais imtasi pavienių veiksmų. Nepaisant to savo verslo sukūrimas iki šiol yra pakankamai keblus. Daugelis jaunų žmonių, nenorėdami gaišti laiko aiškinantis Lietuvos įstatyminę bazę taip ir nesukuria verslo. Ne mažiau svarbu ir tai, kad ilgą laiką galiojo baudų sistema – jaunoms, nepatyrusioms organizacijoms dėl nežinojimo laiku nesumokėjus tam tikrų mokesčių, nepateikus ataskaitų – buvo baudžiamos." - rašoma dokumente.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682