Banner

2023.05.20 Projekto baigiamosios veiklos Ispanijoje

Balandžio 27-28 dienomis projekto partneriai susitiko Castelló mieste, Ispanijoje, į ketvirtąjį ir paskutinįjį tarptautinį Erasmus+ projekto „Atliekų perdirbimas rankų darbo gaminiais“ susitikimą.

Projekto partneriai iš Turkijos, Kroatijos, Ispanijos ir Lietuvos dalyvavo produktyviose diskusijose, įrengdami rankdarbių parodą ir planuodami paskutinius projekto darbus.

Projekto partneriai Castelló viešojoje bibliotekoje surengė parodą, kurioje buvo eksponuojama 12 darbų. iš keturių šalių partnerių. Prie kiekvieno pristatyto kūrinio buvo pateikta informacija apie jo autorių, panaudotas atliekas ir detali instrukcija kaip konkretų daiktą būtų galima pasigaminti patiems.

Paroda sulaukė gausaus vietinių žmonių susidomėjimo. Joje eksponuoti ir trijų menininkių iš Lietuvos kūriniai. Mildos Paukštės prijuostė pasiūta iš nebenaudojamų džinsų kėlė žiūrovų nuostabą. Nemaža dalis lankytojų fotografavo ją ir domėjosi kaip būtų galima tokią pasiųti namuose.

Lankytojų akis traukė ir spalvotas Lauros Petruškės apsipirkimui skirtas krepšys, kuris buvo pagamintas iš nebenaudojamų, suplyšusių plastikinių maišelių.

Detalių diskusijų sulaukė menininkės Eglės Gilės papuošalai pagaminti iš šukių. Vienas iš vietinio miestelio gyventojų prisipažino, kad laisvalaikiu dirba su akmens apdirbimu ir mozaikų kūrimu. Todėl jis pats ėmėsi pristatinėti atvykusiesiems kaip reikėtų tinkamai apdirbti šukes, kad jos taptų priemone juvelyrikos dirbiniams kurti.

Nuotraukas iš parodos galite rasti ČIA.

Projektas iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis įgyvendinant Erasmus+ projektą „Atliekų perdirbimas rankų darbo gaminiais“. Projekto metu išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus (-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos švietimo ir kultūros vykdomosios įstaigos (EACEA) požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei EACEA negali būti laikoma už juos atsakinga.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682