Banner

2012.06.26 Fantastikos tema kviečia lietuvius į Vengriją

Lietuvos jaunimo centras atrinko keturias žavias merginas vykti į mokymus „Ride the wings of imagination‟ Vengrijoje. Europos Komisijos „Veiklus jaunimas“ programos remiamame projekte ketina dalyvauti jaunuoliai iš Čekijos, Lietuvos, Vengrijos, Lenkijos bei Rumunijos ir Italijos. Pagrindinė susitikimo tema - LARP (Live Action Role Playing Game) neformalaus ugdymo metodo įgyvendinimo galimybės. Mokymų kurso tikslas yra perduoti žinias kaip naudoti LARP dirbant su jaunimu.

Pristatome Lietuvos jaunimo centrą atstovausiančias dalyves:

Indrė Kliaugaitė, 18 metų moksleivė. Ji dalyvauja dramaturgų užsiėmimuose, dirba su įvairių meno žanrų specialistais. Indrė jau yra dalyvavusi jaunimo mainų projektuose Vokietijoje ir Belgijoje.

„Kiekvienas projektas kuriame tenka dalyvauti, tai lyg naujas savo jėgų išbandymas, naujos pažintys, nauja aplinka, kartais atsirandantis naujas požiūris. Džiaugiuosi, kad ne tik pati galiu išbandyti viską,  ką suteikia tokie projektai kaip šis, bet dalį atvežti ir papasakoti savo bendraamžiams, draugams bei mano mietelio bendruomenei“, - sako Indrė.

 

Marija Judina – linksma nenuorama. Ji baigė informatikos studijas Vilniaus Universitete, dirba informacinių technologijų kompanijoje. Marija domisi skirtingomis vaikų ugdymo metodikomis, mėgsta keliauti.

„Tikiu, kad yra keli veiksmingi auklėjimo ir mokymo metodai: diržas, liniuotė, žirniai, šauksmas ir prievarta. Tačiau sakoma, kad yra ir kitokių, pvz. LARP technika. Projekto metu tikiuosi daugiau apie ją sužinoti, kad ateityje ji papildytų aukščiau paminėtą sąrašą :)“, - juokavo Marija Judina.

 

Justina Kabošiūtė, 20 metų Vilniaus Universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentė. Justina - jauna, pilna idėjų, energinga, komunikabili ir viskuo besidominti.

,,Kiekviena nauja patirtis - tai žingsnis link užsibrėžtų tikslų. Manau svarbiausia yra bandyti, dalyvauti, patirti ir susipažinti su tuo, ką siūlo gyvenimas. O tokių projektų trūksta mūsų visuomenėje. Tad tai yra puikus šansas“, - sako Justina.

 

Aušra Raulušonytė šiemet baigė filosofijos bakalauro studijas, o dabar visą savo dėmesį ketina skirti paminėtiems dalykams. Mergina ketina save realizuoti švietimo srityje ir ieško atsakymų kaip mokymąsi paversti malonumu, o ne prievole.

„Projekte dalyvauju, nes domiuosi neformaliais mokymo ir mokymosi metodais. Ne užrašyta informacija, bet būdas kaip ja dalinamasi per tiesioginį įsitraukimą, diskusijas, žaidimus, vaidmenis yra mokymosi pagrindas. Kad mokėtum, turi patirti, išbandyti, veikti be išankstinio nusistatymo, daryti nepasiruošęs, stebėti save ir suprasti, pažinti. To bandysiu išmokti „Ride the dings of imagination“ kursuose, o vėliau - išmokyt ir kitus“, - teigia Aušra Raulušonytė.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682