Banner

„Skirtingi veidai – viena siela“ (2012 m.)

Lietuvos – Lenkijos jaunimo mainų projektas (2012 m. balandis-lapkritis)

Šešias dienas trukusiuose jaunimo mainuose, kuriuose dalyvavo 12 Lietuvos ir Lenkijos jaunimo atstovų, buvo siekiama, suburiant abiejų valstybių jaunimą, skatinti tarpkultūrinį dialogą ir tarpusavio supratimą. Pasitelkiant jaunimą dominančią temą – fotografiją ir ją naudojant kaip priemonę kalbėti apie žmogaus teises, dalyviai atrado, jog skirtumai tarp dviejų šalių (pasitelkiant skurdo, meilės ir taikos bei smurto temas) yra žymiai mažesni nei atrodė iš pradžių. Minėtos temos apėmė užsiėmimus susijusius su socialinės nelygybės, lyčių vaidmenų ir stereotipų, diskriminacijos dėl etninės kilmės, ksenofobijos ir rasizmo potemėmis.

Dalyviai projekto metu aplankė tris tautines bendruomenes (žydų, lenkų, baltarusių), kurių metu bendravo su jų atstovais, diskutavo projekto pagrindinėmis temomis, aiškinosi visuomenėje sklandančių stereotipų pagrįstumą. Projektas stengėsi keisti jaunimo nuostatas, jog žmonės turi būti vertinami ne pagal išankstines nuostatas, bet pagal savo veiksmus ir elgseną.

Projektas buvo finansuojamas Lietuvos ir Lenkijos Jaunimo mainų fondo lėšomis. Projekto partneris – „Education and Social Research Center“ (Lenkija).

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682