Banner

2012.07.10 Estijoje ekologiško maisto paslaptys

Liepos 17 - 27 d. Estijoje startuoja programos "Veiklus jaunimas" remiamas projektas "Youth Cooking Green: cuisines of European cultures with ecological approach". Jo metu jauni žmonės iš 6 skirtingų šalių sieks kiek įmanoma daugiau sužinoti apie ekologinius maisto produktus, sveiką mitybą, būdus kaip paruošti ekologišką maistą, diskutuos apie ekologinę gamybą ir jos vaidmenį kaimo plėtrai. Lietuvos jaunimo centras bendradarbiaudamas su ŽALI.LT atrinko į projektą dvi dalyves.

Julija Kolosova, 16 metų moksleivė iš Ignalinos. Mergina labai aktyvi, komunikabili, mėgstanti kūrybinius darbus, todėl visada užsivertusi įdomiais darbais bei projektais. Kai atranda laisvo laiko ji su malonumu keliauja po Ignalinos rajono apylinkes su draugais ir savo dviem šunimis.

"Man teko nekartą dalyvauti mainų projektuose įvairiose šalyse. Kaip ir iš kitų projektų, taip ir iš šio, aš laukiu neišdildomų įspūdžių, naujų  pažinčių, geros nuotaikos . Laukiu nesulaukiu kelionės pradžios!!", - teigia Julija.

Goda Kraštinaitytė, vilnietė moksleivė. Savo gyvenimo neįsivaizduoja be jogos treniruočių, išvykų į gamtą prie ežero. Goda labiausiai mėgsta keliauti ir mokytis užsienio kalbų. Laisvalaikiu ją dažniausiai galima pamatyti su fotoaparatu, knyga arba gitara.

"Šis projektas mane sudomino savo tema - maisto gamyba, nes labai mėgstu gaminti, virtuvėje visuomet eksperimentuoju. Tačiau įdomiausia bus sužinoti daugiau apie ekologišką maistą, sveiką gyvenimo būdą, kaip galima padėti išsaugoti savo planetą mažais, kasdieniškais būdais.  Džiaugiuosi turėdama progą daug išmokti, praplėsti pažįstamų akiratį", - sako Goda.

 


 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682