Banner

2012.09.16. Bosnia ir Hercogovina laukia lietuvaičių

Lietuvos jaunimo centro pakviestos dvi merginos - Milda ir Augustė netrukus vyks į Sarajeve (Bosnia ir Hercogovina) vyksiančius mokymus. Programos Veiklus jaunimas remiamuose mokymuose “MINORITY - Wake Up - Let`s Be Active” rugsėjo 27 - spalio 6 dienomis dalyvaus 28 jaunimo atstovai iš 14 šalių.

Mokymus organizuoja nevyriausybinė organizacija RYI "Be my Friend". Kursų pagrindinis tikslas - atstovams iš skirtingų šalių suteikti gebėjimus panaudoti neformaliojo švietimo įrankiais, kurie skatintų jaunimą būti aktyvesniais, gerbti mažumas (nacionaliniu, religijos, tradicijų, lyties, odos spalvos pagrindu).

Lietuvos jaunimo centras į projektą siunčia Mildą Dapkevičiūtę,  20 metų Tarptautinio turizmo verslo VU TVM studentę. Milda mėgsta keliauti, buvo išvykusi mainams į Vokietiją su Erasmus programa.

"Noriu keliauti į šiuos mokymus, nes tikiuosi įgauti naujų žinių bendravime su žmonėmis, sužinoti daugiau apie mažumų integravimą visuomenėje, su kokiomis problemomis susiduriama kitose šalyse gyvenantis jaunimas. Manau tai leis pažvelgtį į Lietuvą kitomis akimis ir detaliau išanalizuoti Lietuvos situaciją", - sako Milda.

Su Milda į Sarajevą taip pat vyksta jos bendrakursė Augustė Nalivaikaitė, 20 metų vilnietė. Augustė daug dirba su jaunimu - ji buvo studentų atstovybės narė, "Mes darom" organizacijos savanorė, o vėliau ir darbuotoja.

"Dirbant su jaunimu tenka nuolatos susidurti su mažumų atstovais. Ne vienas žmogus pasimeta susidūręs su elgsenos ar mąstymo skirtumais. Manau šis projektas leis pasidalinti patirtimi kaip skirtumai gali tapti bendrumu. Kitas šalis atstovaujančių žmonių patirtis šioje srityje yra neįkainuojama - tikiuosi jos pasisemti ir taikyti savo darbe", - sako Augustė.

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682