Banner

2012.11.08. Jaunimo nedarbo tema aptarta Atėnuose

2012 m. spalio 22 – 28 d. Lietuvos jaunimo centrą „Veiklus jaunimas“ programos remiamame seminare „Youth@Work“ atstovavo Evelina Mockutė. Seminarą organizavo Hellenic Association of Informatics. Štai Evelinos įspūdžiai:

Į seminarą apie jaunimo nedarbą ir NVO galimybes jį sumažinti suvažiavo atstovai iš Graikijos, Maltos, Italijos, Rumunijos, Portugalijos, Estijos, Lenkijos ir Lietuvos. Susirinko labai įdomūs ir kūrybingi seminaro dalyviai, aktyviai dalyvaujantys NVO veikloje savo šalyje.

Seminaro pradžioje bandėme susipažinti su visais dalyviais, įsiminti jų vardus, šalis, iš kurių jie atvykę bei sužinoti kuo daugiau apie kiekvieną iš jų. Įdomūs „ice-breaking“ žaidimai padėjo pažinti kiekvieną artimiau. Susipažinę dalyviai pristatė savo organizaciją, iš kurios jie atvykę, jos tikslus, atliktus darbus, siekius, bendradarbiavimo galimybes.

Seminaro metu buvo pristatoma kiekviena šalis-dalyvė, apibūdinant jos ekonominę būklę, gyventojų skaičių, vidutines pajamas, jaunimo nedarbo lygį ir kitus rodiklius, kurie padėjo įvertinti kiekvienos šalies situaciją. Susiskirsčius į grupes po kelis dalyvius buvo bandoma ieškoti problemų, egzistuojančių mūsų švietimo sistemoje, informacijos pasiekiamumo, darbo patirties, jaunimo emigracijos ir kitose srityse. Seminaro pabaigoje tos pačios darbo grupės turėjo pateikti pasiūlymus/idėjas, kaip būtų galima išspręsti problemas, kaip NVO sektorius galėtų prisidėti kovojant su šiomis problemomis.

Seminaro metu diskutavome apie pateikiamus CV potencialiam darbdaviui, peržiūrėjome „kūrybingus“ CV (pateiktus video formatu ar kita įdomia forma), dalinomės naujomis idėjomis, kaip būtų galima patobulinti CV. Susiskirsčius į darbo grupes bandėme sukurti savo įdomesnius ir tobulesnius CV, kuriuos pristatėme kitiems seminaro dalyviams.

Taip pat nagrinėjome pagrindines klaidas pokalbio metu, kurias daro susijaudinęs ir sutrikęs kandidatas, ieškojome galimybių jas išspręsti. Apibendrinome surinktą informaciją, kaip reikėtų elgtis pokalbio metu, kad atrodytum tinkamas, savimi pasitikintis ir pats geriausias kandidatas iš visų. „Body language“ visada gali padėti, jei esi tam tinkamai pasiruošęs.

Vakarais vykdavo smagūs kultūriniai vakarai, kuriuose prisistatydavo kiekviena šalis, pasakojo savo istoriją, rodė šokius, mokė žaidimus ir vaišino nacionaliniais patiekalais.

Seminaro pabaigoje buvo suplanuota ekskursija į Atėnus, kuriuose praleidome visą dieną. Buvo nuostabu aplankyti Akropolį ir visus kitus lankytinus objektus.

Seminaras tikrai buvo įdomus ir naudingas visiems dalyviams, jo metu gavome daug naujų žinių, gerų patarimų, sprendėme aktualias jaunimo problemas, susiradome daug draugų ir grįžome pilni įspūdžių bei naujų idėjų. Jeigu Jums kada atsirastų galimybė sudalyvauti panašiame seminare, nedvejokite ir dalyvaukite :)

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682