Banner

Jaunimas prekybos centre skatino nepirkti Kalėdų

Šiandien  Vilniaus prekybos centruose Panorama, Akropolis ir Ozas Lietuvos jaunimo centro savanoriai ėmėsi vykdyti neįprastą akciją.  Jie, persirengę įvairiais personažais, į parduotuves skubančius pirkėjus kvietė nepirkti Kalėdų, o dalintis šiluma su artimaisiais. Kiekvienas sutiktas žmogus akcijos dalyvių buvo apdovanotas iš popieriaus išlankstyta gerve. Tačiau ne visi prekybos centrai geranoriškai reagavo į šią iniciatyvą.

„Kalėdų dvasia tikrai nėra banalių blizgučių ar niekučių pirkimo ir dovanojimo procesas. Kalėdos įgauna prasmę tik tuomet, kai mes parodome dėmesį vienas kitam, pasidaliname meile ir džiaugiamės buvimu kartu. Norėjome paskatinti žmones atsitokėti“, - sako Lietuvos jaunimo centro vadovas Martynas Norbutas.

M. Norbuto teigimu, ne visi prekybos centrai palankiai reagavo į akciją. Nepaisant to, kad Panaroma atsisakė išduoti leidimą, jie „Nepirk Kalėdų – dalinkis šiluma“ akcijos dalyvių vaikščiojimo prekybos centro koridoriuose nestabdė. Gana palankiai į akciją reagavo ir Ozo apsaugos darbuotojai – pasiūlę suderinti veiksmus su administracija. „Akropolio apsauga reagavo labai greitai. Maždaug po trijų minučių savanoriai buvo sustabdyti apsaugos ir paprašyta pasišalinti iš prekybos centro. Mus palydėjo iki durų“, - sako Lietuvos jaunimo centro vadovas.

Pasak M. Norbuto, daugelis sutiktų žmonių akciją vertino teigiamai – skaitė plakatus, kvietė apsikabinti, dovanojo šypsenas ar teigė, kad jei ne laiko trūkumas - savo rankomis sukurtų kažką unikalaus. Akcijos metu Kalėdų dvasią žadino ir žmonėms  dovanotos popierinės gervės su palinkėjimais.

„Norime, kad kiekvienas atkreipęs į mūsų akciją dėmesį gautų kažką nuoširdaus ir tikro. Sakoma, kad išlanksčius tūkstantį gervių gali išsipildyti noras. Mūsų noras – kad vis daugiau žmonių nepasiduotų masinio pirkimo manijai ir vietoj bėgiojimo po parduotuves – susitiktų su šeima, pabūtų drauge su draugais“, - sako akcijoje dalyvavusi, leopardą įkūnijusi, Kristina Mateikaitė.

Nepirkti Kalėdų prekybos centre taip pat skatino Kalėdų senelis bei super-herojė. Jie bendravo su į prekybos centrą atėjusiais vaikais, bei suaugusiais. Lietuvos jaunimo centro savanoriai tikisi šią akciją rengti kasmet.

 

Daugiau informacijos:

Martynas Norbutas

Lietuvos jaunimo centro direktorius

Mob.: 865911080

 

Kristina Mateikaitė

Lietuvos jaunimo centro savanorė

Mob.: 860537953

 

 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682