Banner

2012.03.23 Lietuvos žiema įamžinta šimtuose fotografijų

Vasario ir kovo mėnesiais vykęs, klimato kaitos problemas akcentavęs fotografijų konkursas „2012 metų žiema fotografijoje – istorijos puslapis ateičiai“ sulaukė milžiniško susidomėjimo. Daugiau nei 360 autorių iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių siuntė savo fotografijas klimato kaitos problemas akcentuojančiam konkursui.

„Konkursą surengėme norėdami atkreipti jaunimo dėmesį į vis intensyvėjančią klimato kaitą. Žemė šyla, o tai sukelia skaudžius padarinius – daugėja katastrofų, klimatas tampa nepastovus. Todėl šiandien sunku pasakyti, ar ilgus metus akis džiuginusi žiema tokia pat bus ir ateityje. O galbūt sniegas, pusnys, dideli šalčiai nugrims užmarštin..? Norėjome užfiksuoti tai, kuo dar šiandien galime džiaugtis,“ – sakė konkurso organizatoriai.

Konkurso organizatorių – „EKO redakcijos“, asociacijos „ŽALI.LT“ ir „Lietuvos jaunimo centro“ suburta komisija išrinko ir jų nuomone geriausią fotografiją. „Apsispręsti nebuvo lengva. Daugelis fotografijų buvo labai meniškos ir originalios, prilygo profesionalioms. Tai pabrėžė ir atrankos komisijai talkinęs fotografas Algimantas Aleksandravičius. Tačiau nugalėtojas išrinktas beveik vienbalsiai,“ – sako ŽALI.LT atstovas Svajūnas Plungė.

Konkurso pagrindinį prizą, kurį įsteigė Lietuvos jaunimo centras – skaitmeninį fotoaparatą – laimėjo aštuoniolikmetis Renaldas Burba, antroje vietoje liko dvylikametis Audrius Akučka, trečioje – šešiolikmetė Karolina Čepurnaitė. Daugiausia socialinio tinklo „Facebook“ vartotojų simpatijų sulaukė šešiolikmečio Žygimanto Sipavičius nuotrauka.

 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 Next > End >>


 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682