Banner

2013.09.16. Jau netrukus projekto pristatymas Trakuose PDF Print E-mail
Monday, 16 September 2013 12:46

Jau po poros dienų, Jaunimo iniciatyvos "Žalieji ekranai" komanda patrauks į Senuosius Trakus. Čia, Kęstučio pagrindinėje mokykloje, bus pristatomi projekto rezultatai. Su mokiniais diskutuojama aplinkosauginiais klausimais.

"Žaliųjų ekranų" komanda parodys filmų ištraukas, papasakos kuo naudingi aplinkosauginiai filmai saviugdai, kur juos galima rasti. Mokiniai galės užduoti jiems rūpimus klausimus, bus skatinami aptarti konkrečius, gyvenimiškus pavyzdžius.

 
2013.08.29. Vasaros pabaigtuvės su žaliuoju filmu Nidoje PDF Print E-mail
Thursday, 29 August 2013 16:06

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre rugpjūčio 31 d. 15 valandą Lietuvos jaunimo centro savanorių įgyvendinama iniciatyva "Žalieji Ekranai" kviečia visus Nidos gyventojus ir poilsiautojus  apsilankyti nemokamoje filmo "Valgomas miestas" (angl. "Edible City") peržiūroje.

Filmas siūlo iš arčiau pažvelgti į išskirtinį paprastų žmonių žygį - mestą iššūkį neveiksniai pasaulio maisto gamybos sistemai. "Valgomas miestas" atskleidžia šių  žmonių gyvenimus keičiančius faktus - nuo švietimo apie mityba iki vietinio aktyvizmo ir vietinės ekonomikos kūrimo, ieškant paprastų atsakymų į pasaulines problemas.

"Valgomas miestas" filmo peržiūra - puiki proga paskutinę vasaros dienos popietę paskirti sveikai gyvensenai, ekologijai.

Filmo seansas yra nemokamas, renginio trukmė - 90 min. Filmas sutitruotas lietuvių kalba.

 
2013.08.17. Naujiena: Filmas apie kitokį požiūrį į pasaulį PDF Print E-mail
Saturday, 17 August 2013 18:20

Viena iš šio filmo sukūrimo priežasčių yra pasaulinė klimato kaita. Visame pasaulyje žmonija patiria neįprastus gamtinius procesus. Su oro tarša kovoja visi. Tačiau yra ir puikių aplinkosauginių sprendimų. Naujas požiūris į aplinką, jos tvarkymą, maisto auginimą vis populiarėja pasaulyje.

Atėjo laikas pokyčiams, – sako filmo kūrėjais. - Ir mes parodysime kaip keistis galime kartu.


Filmas pasiekiamas čia - http://www.youtube.com/watch?v=2cr10nOm0xU

 
2013.08.08. Filmo peržiūra Klaipėdoje ir projekto pristatymas Šventojoje PDF Print E-mail
Thursday, 08 August 2013 18:39

Jau šį sekmadienį 18 val. Plieno g. 3, Klaipėdoje organizuojamas žaliojo filmo „2 + 2“ (angl. Do the Math) peržiūrą bei diskusija. Susitikimo metu dalyviai diskutuos su kokiomis problemomis susiduria Klaipėdos miestas, aplinkinės gyvenvietės, ieškos bendrų sprendimų.

Peržiūra organizuojama įgyvendinant "Veiklus jaunimas" programos remiamą jaunimo iniciatyvą "Žalieji ekranai". Filmo pristatymas yra pasiekiamas čia - http://www.youtube.com/watch?v=-zfinOCgRQ0

Taip pat projektas šeštadienį bus pristatytas SATTA renginio metu, Šventojoje. Iniciatyvinės grupės nariai dalins lankstinukus, bendraus su jaunimu.

 
2013.08.06. Seminaro metu - Žaliojo filmo pristatymas PDF Print E-mail
Tuesday, 06 August 2013 11:02

Jau kuris laikas Lietuvoje ima vyrauti požiūris, kad miškai yra ištekliai, kuriuos būtina panaudoti. Šį procesą spartina ir nauji įstatymų projektai Seime. Susirūpinę esama padėtimi Susivienijimo Žali.LT entuziastai bendradarbiaudami su Druskininkų miškų urėdija regia plačią diskusiją-seminarą atsakingo požiūrio į miškininkystę ir miškų išsaugojimą tema. Tuo tarpu projekto Žalieji ekranai savanoriai ketina žaliesiems pristatyti subtitruotą žaliąjį filmą.

Seminaras vyks Druskininkuose, Miško muziejaus Mokymų ir informacijos centro patalpose (Čiurlionio g. 102) nuo 11 val.

Renginyje dalyvaus Druskininkų miškų urėdijos, Lietuvos aplinkos fondo, Dzūkijos nacionalinio parko direkcijos, Druskininku RAAD specialistai, Gamtos apsaugos asociacijos „Baltijos vilkas“, kitų žaliųjų organizacijų, vietos bendruomenių atstovai ir kurorto svečiai. Renginio metu Veiklus jaunimas programos remiamo projekto „Žalieji ekranai“ nariai pristatys lietuviškai subtitruotą filmą.

 
2013.07.30. Sukurtas projekto lankstinukas PDF Print E-mail
Tuesday, 30 July 2013 19:20

Šiandien baigtas kurti jaunimo iniciatyvos "Žalieji ekranai" lankstinukas.

Jį galima atsisiųsti čia.

 
2013.07.24. Naujiena: filmas apie brangiausią turtą – vandenį PDF Print E-mail
Wednesday, 24 July 2013 19:54

Vanduo yra gyvas organizmas, vanduo yra šventas, vanduo yra gyvybės, vandenį yra verta ginti ir saugoti tiems, kas dar negimė. Tačiau ne visi tai supranta. Mažesnis finansavimas vandens išsaugojimo srityje lemia nelaimes ir vandens švaistymą. Ši tema pristatoma pasitelkiant konkrečius pavyzdžius.


Filmas pasiekiamas čia - http://www.youtube.com/watch?v=2BXAttsFEiQ

 
2013.07.11. Projektas „Žalieji ekranai“ ieško savanorių PDF Print E-mail
Thursday, 11 July 2013 16:00

Lietuvos jaunimo centras (LJC) – tai jauna, veržli ir didelių tikslų turinti organizacija. Nors įsikūrėme tik 2010 metais, aktyviai dalyvaujame Lietuvos ir užsienio mokymuose bei seminaruose, rengiame ir įgyvendiname įvairius projektus Lietuvoje. Mūsų tikslas – skatinti jaunimo iniciatyvas bei savitarpio supratimą nepriklausomai nuo žmogaus kultūrinės patirties, socialinio statuso ar išsimokslinimo lygio. Mes nuolatos ieškome būdų, kaip nukreipti jaunatvišką energiją konstruktyvia linkme ir kartu sukurti tai, kas būtų naudinga visuomenei, šaliai ir pasauliui.

Šiuo metu ieškome aktyvių savanorių norinčių prisidėti prie LJC įgyvendinamos jaunimo iniciatyvos „Žalieji ekranai“. Iniciatyvos esmė – sudaryti galimybės Lietuvos auditorijai išvysti aplinkosauginius filmus savo gimtąja lietuvių kalba, subtitruojant filmus ir juos rodant įvairiose Lietuvos vietose. Po filmų yra vykdomos diskusijos.

Darbų pobūdis:

  • Bendravimas su įvairių Lietuvos regionų organizacijomis;
  • Filmų peržiūrų organizavimas ir dalyvavimas jose;
  • Filmų vertimas ir/arba subtitravimas;
  • Dalyvavimas diskusijose aplinkosaugos temomis;

Reikalavimai:

  • Organizuotumas ir kruopštumas;
  • Noras tobulėti ir mokytis;
  • Komunikabilumas;
  • Mokėjimas dirbti komandoje.

Mes jums siūlome:

  • Galimybę įgyti naujų profesinių įgūdžių;
  • Kultūrinių renginių organizavimo patirtis;
  • Plačias galimybes dalyvauti tarptautinėje veikloje;
  • Įvairius renginius Lietuvoje ir užsienyje;
  • Galimybę atlikti praktiką.

 

Jūsų CV ir motyvacinių laiškų laukiame iki Liepos 20 d. (imtinai) el. paštu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 
2013.07.03. Naujiena: apie klimato kaitą lemiančius veiksnius PDF Print E-mail
Wednesday, 03 July 2013 21:11

Kas yra klimato kaita? Mes lengvai ignoruojame besikeičiantį klimatą, kol jo pasekmės neužklumpa mūsų: sausros, miškų gaisrai, milžiniškos audros ir pan. Atrodo, mes negalime to kontroliuoti. Tačiau 19 procentų anglies dioksido dujų sukuriama dėka iškastinio kuro. Gal čia ir reikėtų galvoti kokių žingsnių imtis?


Filmas pasiekiamas čia - http://vimeo.com/69357437

 
2013.06.27. Naujiena: filmas apie švarios energijos gamybą PDF Print E-mail
Thursday, 27 June 2013 07:50

Filmas parodo, kaip klimato kaitos problemomis prisidengiant yra naikinamos upės. Hidroenergija pasirodo nesanti tokia nekalta, kaip daugelis galvojo. Brazilijoje ir Turkijoje esančios užtvankos sunaikina kultūrinį ir gamtos paveldą. Filmas rodo kaip vietos žmonės bando kovoti prieš sistemą.

Filmas pasiekiamas čia - http://www.youtube.com/watch?v=vnMD4e6nLms

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Filmas parodo, kaip klimato kaitos problemomis prisidengiant yra naikinamos upės. Hidroenergija pasirodo nesanti tokia nekalta, kaip daugelis galvojo. Brazilijoje ir Turkijoje esančios užtvankos sunaikina kultūrinį ir gamtos paveldą. Filmas rodo kaip vietos žmonės bando kovoti prieš sistemą.

 
2013.06.12. Naujiena: filmas atskleidžiantis kas žudo lašišas PDF Print E-mail
Wednesday, 12 June 2013 08:15

Šis filmas skirtas atskleisti slepiamą informaciją kas žudo laukines lašišas. Tai daro virusas, kuris greičiausiai atsirado auginant lašišas. Filmas atskleidžia kaip valstybinės institucijos stengiasi nuslėpti informaciją, taip pat pateikia retą biurokratų darbo filmuotą medžiagą, kurie iš tiesų turėtų užtikrinti žuvų saugumą.

Filmą galima peržiūrėti - http://vimeo.com/61301410

 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>


 

      Lietuvos jaunimo centras, Blindžių g. 17, LT-08111, Vilnius, Tel.: +37065911080, info@ljc.lt, kodas 302494682